Kamerkoor Canta Libre zoekt projectzangers voor passieconcert

Kamerkoor Canta Libre zoekt projectzangers voor passieconcert

Kamerkoor Canta Libre uit Meierijstad zoekt projectzangers die mee willen doen aan een passieconcert wat gehouden wordt op zondag 26 maart 2023 in de H. Lambertuskerk in Zijtaart. Canta Libre is een gemengd kamerkoor dat op dit moment uit 19 actieve koorleden bestaat. “We hebben dit unieke project in voorbereiding en repeteren wekelijks op maandagavond in een mooie, grote zaal in Zijtaart,” vertelt Bert van Lankveld, lid van kamerkoor Canta Libre. “Het zou fijn zijn wanneer we daar enkele projectzangers aan toe kunnen voegen.”

Canta Libre heeft leden uit Meierijstad en Maashorst en wordt geleid door dirigent Frans van de Loo. Met sopraansoliste Claudia Wijers, organist Norbert Bartelsman, saxofonist Jo Hennen, een koperkwartet en (project-) zangers wil het koor na twee succesvolle projecten op zondag 26 maart aanstaande een passieconcert uitvoeren in Engelse sferen. “Het zijn begrafenisgezangen in de Engelse traditie”, zegt Van Lankveld. “Met barokwerken van onder andere Henry Purcell en William Croft maar ook moderne werken van Bob Chilcott en James Whitbourn hebben we een aantrekkelijk programma”, aldus Van Lankveld. Ook leerlingen van Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel dragen hun steentje bij aan dit concert.

Aanmelden als projectzanger

Van projectzangers die willen deelnemen aan het passieconcert wordt verwacht dat ze koorervaring hebben en wekelijks op maandagavond de repetities bijwonen. Met behulp van de door het koor aangereikte digitale files kunnen de stukken thuis worden ingestudeerd. De bijdrage voor begeleiding en partituren bedraagt in totaal 75 euro. Geïnteresseerden kunnen zich via e-mail aanmelden. Voor aanvullende informatie kijk op de website.

Bron: © Canta Libre Peter Noy 7 december 2022

logo zijtaart.nl