Jubileum toertocht De Bromvliegers

Jubileum toertocht De Bromvliegers

Het Dobbelsteenplein in Mariaheide was zondagmorgen één nostalgische pleisterplaats. Meer dan 200 slolexen en oude bromfietsen stonden klaar om mee te doen aan de jaarlijkse toertocht van De Bromvliegers. Een bijzondere editie in verband met het 20-jarig bestaan van de Oldtimer Bromfietsclub uit Veghel.

Volgens Marie Berkvens had men al eerder aandacht willen schenken aan het vierde lustrum. Vanwege corona ging dat niet door. Het bestuurslid van de Bromvliegers was niettemin blij dat deze soort van jubileumrit onder een strakblauwe hemel kon beginnen. De rit waar het ooit allemaal begon vindt ook in 2022 weer plaats in Mariaheide. De start van de Solexen is rond 10.30 en de overige deelnemers mochten om 11.00 uur van start. De rit was inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets. Snelheid speelde bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers.

Na een rit van 80 kilometer kwamen de rijders weer terug op het Dobbelsteenplein waar op het terras van café D’n Brouwer kon worden nageborreld onder de klanken van muziekgroep The Specs.  Zij traden begin jaren 60 veelvuldig op in het toenmalige uitgaanscircuit in de regio Zuidoost Brabant en Land van Maas en Waal. Het repertoire van The Specs bestond uit nummers van The Kinks, The Rolling Stones, The Pretty Things, The Motions en The Byrds. Nu worden de oude nummers nog steeds gespeeld maar aangevuld met hedendaagse versies van deze nummers. 
 
Bron: Omroep Meierij  21 augustus 2022
 
logo zijtaart.nl