Jolanda wint brons op NK Working Equitation

Jolanda wint brons op NK Working Equitation

Jolanda Ruocco - Adelaar uit Zijtaart heeft brons gewonnen op de Nederlandse Kampioenschappen (NK) Working Equitation op het allerhoogste niveau: Master level. De voormalige Grand Prix dressuur amazone is pas in oktober begonnen met Working Equitation sport en rijd nu al internationaal mee. Ze hoopt op een plek in TeamNL voor het EK Working Equitation in Tsjechië.

Het NK Working Equitation, gehouden op 7,8 en 9 juni, trok de beste ruiters uit het hele land, maar ook deelnemers van buiten Nederland. De wedstrijd was tevens een kwalificatiewedstrijd voor het EK dat in september wordt gehouden in Tsjechië. Jolanda komt met haar Italiaanse Murgese hengst Carletto uit op het hoogste niveau van de sport in twee verschillende paardensportdisciplines: Grand Prix dressuur en Master WE4 Working Equitation. “Ik ben pas in oktober begonnen met deze nieuwe sport. Dat ik al op het hoogste niveau dressuur rijd, heeft een groot voordeel in de Working Equitation. De basis van de Working Equitation is namelijk dressuur. Carletto is een heel bijzondere hengst. Ik heb hem zelf opgeleid en hij is de eerste Murgese ter wereld die Grand Prix dressuur rijdt”, aldus Jolanda.

‘Enorm vereerd’

Het goud en zilver gingen naar Margo Timmermans met haar paarden Catch Me en John Doe. Margo is ook een Grand Prix dressuuramazone die zich op Working Equitation he­­eft toegelegd. Zij werd voor het derde jaar op rij Nederlands Kampioen. Jolanda: “Ik was enorm vereerd dat ik naast Margo mocht staan toen het volkslied voor haar voor de derde keer op rij werd afgespeeld. Catch Me heeft enorm veel betekend voor de sport en is een onmisbare troef voor TeamNL op het EK.” Carletto stond ex aequo met John Doe voor het zilver. Uiteindelijk gaf de uitslag van de dressuur de doorslag, waarbij Margo met John Doe hoger eindigde. Carletto stond ex aequo met John Doe voor het zilver. Uiteindelijk gaf de uitslag van de dressuur de doorslag, waarbij Margo met John Doe hoger eindigde. “Ik ben heel blij met brons als ‘nieuweling’ in deze sport. Het was een uitdagende competitie met veel getalenteerde deelnemers”, vertelt Jolanda. 

EK-afvaardiging

Welke vier ruiters worden afgevaardigd naar het EK in Tsjechië om Nederland te vertegenwoordigen, wordt volgende maand bekendgemaakt door de chef d’equipe Thea Smits. “EK-deelname voor TeamNL komt steeds meer in zicht. Ik ben erg blij met de resultaten op het NK en ik denk dat ik er goed voor sta. Maar het blijft nog even spannend wie er worden gekozen”, besluit Jolanda. 

Bron: © Stadskracnt Veghel 17 juni 2024

logo zijtaart.nl