Interesse in cursus EHBO of AED/reanimatie? Meld je snel aan!

Interesse in cursus EHBO of AED/reanimatie? Meld je snel aan!

Afgelopen jaren hebben we in Zijtaart al enkele malen een reanimatie moeten uitvoeren.

Op het moment dat 112 wordt gebeld met de melding dat er sprake is van een mogelijke circulatiestilstand (hartstilstand), wordt vanuit 112 een melding gestuurd naar aangemelde EHBO’ers en AED bedieners die in de buurt van het slachtoffer zijn. Dat is dan ook de reden dat deze vrijwilligers vanuit alle hoeken binnen no-time bij de melder zijn om hulp te verlenen. Hiermee hebben we al enkele mensenlevens kunnen redden, want elke second telt echt op dat moment.

Wat heel erg belangrijk is op deze momenten, zowel voor het slachtoffer als voor de hulpverlener, is om te zien dat je nooit alleen bent. Omdat we relatief veel vrijwilligers hebben in Zijtaart, zie je dat er binnen enkele seconden meerdere mensen aanwezig zijn bij een slachtoffer; EN DAT WILLEN WE HEEL GRAAG ZO HOUDEN !!!!!

Daarom investeren wij bij onze EHBO Vereniging al jaren in het opleiden van mensen. Zowel voor de EHBO als voor de AED /reanimatie. Door de Corona is het bijscholen helaas erg moeilijk geweest. Nu dit de goede kant op lijkt te gaan, willen we dit wel heel graag weer oppakken.

Om te kijken wat de behoefte is, willen we jullie vragen om je alvast aan te melden / in te schrijven voor een EHBO of AED/reanimatiecursus. Op basis van de behoefte gaan we een planning maken en de lessen verzorgen. 

Ook hebben we EHBO’ers nodig in Zijtaart om alle evenementen te kunnen blijven bemensen.

DUS:

Wil je graag een EHBO-cursus volgen (3 zaterdagen) of een (herhaling) AED / reanimatie (1 lange avond). 
Geef dit dan z.s.m aan ons door via .

Voor vragen en of opmerkingen mag je uiteraard ook even bellen (in de avond) of een bericht sturen:

Gerard Hooijmans: (06) 230 30 880
Henri Brugmans: (06) 125 68 240

Bron: © EHBO Zijtaart 14 september 2022

logo zijtaart.nl