Initiatief voor woontorens arbeidsmigranten in 'Plan Sluishoek'

Initiatief voor woontorens arbeidsmigranten in 'Plan Sluishoek'

Plan Sluishoek, zo noemen de initiatiefnemers het plan om aan de Corridor twee woontorens te realiseren voor arbeidsmigranten en spoedzoekers. De opzet is tijdelijke huisvesting voor 15 jaar waarna de bestemming kan overgaan naar bedrijfshuisvesting. In een zogenaamde omgevingsdialoog werden omwonenden afgelopen woensdagavond geïnformeerd over de plannen en werden reacties en meningen gepeild. De avond voor directe omwonenden was georganiseerd door de initiatiefnemers, de eigenaren en partners van de Picolohal aan Corridor 2 in Veghel. Ook Bouwbedrijf Van de Ven was daarbij betrokken. Het verslag van deze bijeenkomst wordt toegevoegd bij de aanstaande vergunningsaanvraag bij de gemeente Meierijstad.

Plan Sluishoek

Het plan omvat twee woontoren van 13 verdiepingen, 528 eenpersoonskamers en 86 parkeerplaatsen. Binnenkort wordt het plan ingediend bij de gemeente. Via de website overheid.nl 'berichten in uw buurt' en de wekelijkse informatiepagina van de gemeente - wordt ook gepubliceerd op Zijtaart.nl - kunt u de vergunningsaanvraag inzien en daarop reageren.

2022 03 14 Woontorens aan het kanaal

 

Migrantenhotel Doornhoek

Dit plan zou het tweede initiatief zijn op het gebied van arbeidsmigrantenhuisvesting. Eerder kreeg initiatiefnemer Frank van Berlo al groen licht voor zijn plan voor een wooncomplex voor 500 arbeidsmigranten, dit is gepland op de Doornhoek- Corridor (bij Hanex) schuin tegenover 'Plan Sluishoek'.

Bron: © redactie Zijtaart.nl 

logo zijtaart.nl