Iedereen genoot van eerste editie kerststalletjes route

Iedereen genoot van eerste editie kerststalletjes route

Op 25 en 26 december vond de eerste editie van de kerststalletjes route in Zijtaart plaats. En wat was het genieten!! 

Beide dagen zijn er meer dan 100 kinderen, papa’s en mama’s en opa’s en oma’s op pad gegaan om volgens de routekaart uit te komen bij steeds weer een andere bijzondere kerststal. Van grote, eigen gemaakte stalletjes tot kleine grotten waar prachtige vaak oude kerst beelden in stonden. Stalletjes verstopt achter het raam en een heuse verlichte kerststal. Het was goed te zien dat de mensen die een kerststal ten toon stelde er ook echt werk van hadden gemaakt. Op vele plaatsen was ook iets lekkers te pakken voor onderweg. Een week voorafgaand aan Kerst werden zij benaderd om mee te doen en iedereen zei volmondig jazeker, wat een leuk idee.. wij doen mee!

De grootste kerststal stond zoals elk jaar weer te pronken in de Lambertuskerk, het eindpunt van de route. Heerlijk om naar een goed uur wandelen af te sluiten in een warme, sfeervolle en mooie kerk. De muziek kwam je gewoon tegemoet als je de deur opende en jawel… heel veel kaarsjes die elk kindje kon ontsteken op deze twee dagen. Het mooie ervan is dat er elk uur een vrijwilliger naar de kerk ging om de oude cd-speler op repeat te zetten. Thja dat hadden ze er graag voor over.. en dan de blije gezichtjes van de kindjes die je onderweg tegen kwam. Daar doe je het voor…

Bij elke kerststal stond een letter verstopt.. hier kwam een kerstgedachte uit.. EEN GOED EN GEZEGEND NIEUWJAAR. Dit wensen wij u allen van harte toe.

Tot slot waren er kerstbroden te verdelen, voor degene die zijn antwoordformulier had ingeleverd in de brievenbus aan de kerk. Zij werden verrast aan de deur en gaan de kerststol delen met hun gezin.  Volgend jaar weer een kerststalletjes route na dit geweldige succes!

Bron: © Meierijstad Nieuws  en Evenementengroep Zijtaart 31 december 2021

2021 12 31 Fotos kerststalletjes route Zijtaart

 

logo zijtaart.nl