Het geheim van Cor (89) en Marietje (87) uit Zijtaart: respect voor elkaar

Het geheim van Cor (89) en Marietje (87) uit Zijtaart: respect voor elkaar

Cor en Marietje Mollen-Hoeks kregen afgelopen maandag een bezoekje van burgemeester Kees Van Rooij van Meierijstad en dat was niet zonder reden. Het paar uit Zijtaart vierde zondag hun 60-jarige trouwjubileum. Hun geheim voor een goed huwelijk? Respect hebben voor elkaar.

Het was op 20 oktober 1959 toen Cor (89) en Marietje (87) trouwden voor de wet. Een kleine maand later, op 18 november 1959, gaven ze elkaar het definitieve jawoord voor de kerk.
 

Cor was directeur van basisschool

Sindsdien hebben de twee van alles meegemaakt. In de afgelopen zestig jaar kregen ze twee dochters en een zoon. Ze kregen ook nog drie kleinzonen en een kleindochter. Cor (89) is jarenlang de directeur geweest van de Edith Stein basisschool in Zijtaart.

Potje bridge

Het echtpaar heeft gereisd, wandeltochten gemaakt en regelmatig om de tafel gezeten voor een potje bridge. Verder heeft Cor ook een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.

Ontmoet in Wijchen

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in Wijchen. Niet ver daarvandaan, in Nijmegen, heeft Marietje (nu 87 jaar oud) voor het huwelijk als huishoudster gewerkt bij een huisarts. Ook is ze een tijdje werkzaam geweest als doktersassistente.

logo zijtaart.nl