Herdenking bij het monument aan de kanaaldijk

Herdenking bij het monument aan de kanaaldijk

Zoals al eerder aangekondigd wordt aanstaande maandag 06 mei om 11.00u de jaarlijkse herdenking bij het monument aan de kanaaldijk gehouden. In de sfeer van de Nationale Dodenherdenking, die op 4 mei landelijk reeds heeft plaatsgevonden, wordt er bij dit monument op een later tijdstip aandacht besteed aan de strijd van Nederlandse militairen bij het begin van de oorlog op 10 mei 1940. De aangepaste datum heeft te maken met de adoptie van het monument door basisschool Edith Stein.

Op deze ochtend is er een volledige groep leerlingen van de basisschool aanwezig, die daarmee het project over de Tweede Wereldoorlog afsluit. Omdat de basisschool het monument reeds vele jaren adopteert, is de betrokkenheid van de school van belang. In de meivakantie is de kans om aanwezig te zijn met de hele groep niet mogelijk. Daarom wordt jaarlijks in overleg met de school en met de gemeente een andere datum bepaald om de herdenking te houden, maar zoveel mogelijk  gelijkwaardig aan de Nationale Dodenherdenking van 4 mei.

Een wethouder (of indien mogelijk de burgemeester) zal namens de gemeente een krans leggen bij het monument. De kinderen van groep 8 gaan onder leiding van hun leerkracht de herdenking voor een deel zelf invullen door enkele korte persoonlijke toespraakjes van enkele leerlingen.

Het wordt zeer gewaardeerd als belangstellenden uit ons dorp, die deze maandagochtend ongeveer 45 minuten kunnen en willen vrijmaken, aanwezig zijn bij de herdenking. Voor de belangstellenden bij deze herdenking worden er stoelen klaargezet.

U bent dus van harte welkom en u wordt hiermee uitgenodigd om de herdenking bij te wonen en indien mogelijk een bloemetje te leggen bij het monument.

De commissie van de Evenementengroep Zijtaart.

logo zijtaart.nl