Heel goed nieuws: er komt een elektrische deelauto in Zijtaart

Heel goed nieuws: er komt een elektrische deelauto in Zijtaart

Hoewel we nog geen concrete datum kunnen noemen is nu wel duidelijk geworden dat er een deelauto gaat komen in Zijtaart. Het zal gaan om een elektrische auto. De auto, een BMW I3, staat voor ons klaar en zal komen vanuit Udow, de partij waarmee we graag samen willen werken. Deze zal gestationeerd worden op de parkeerplaats bij het Dorpshuis, aan de Meester van de Venstraat.

Dit betekent dat iedereen die straks een keer verlegen zit om een (extra) auto, deze kan huren. Iedereen kan immers de app van Goodmoovs downloaden en dan kiezen voor de optie Zijtaart. Je kunt starten met de prepaid optie, maar mocht je vaker gebruik willen maken van de deelauto, dan kan gekozen worden voor een abonnement, van ongeveer 10, 25 of 50 euro per maand. Voor dit bedrag kan een bepaald aantal uren gereden worden in de deelauto. Hoeveel uren precies, hangt af van de tijd waarop je de auto nodig hebt. Kantooruren zijn duurder dan bijvoorbeeld weekenden, avonden of nachten.  Kijk op zijtaart.nl/deelauto voor alle informatie. 

2022 05 06 Locatie laadpaal deelauto in ZijtaartOmdat we gekozen hebben voor een elektrische auto, zijn we afhankelijk van een laadpaal. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt door de gemeente en de provincie. Zodra we meer weten over een planning, zullen we jullie daarover informeren. 

Heb je nu al vragen, stel ze gerust aan een van de werkgroepleden.

werkgroep gedeeld vervoer

Harrie vd Linden,
Lea vd Elzen,
Marleen Krol,
Marco vd Braak
Hanneke van Asseldonk

logo zijtaart.nl