Gunstig geld lenen voor verduurzaming

Gunstig geld lenen voor verduurzaming

Gemeente Meierijstad stimuleert haar inwoners, ondernemers en verenigingen om te verduurzamen. Zij kunnen hiervoor via de gemeente een lening aanvragen met een gunstige rente. Het college van Meierijstad stelt de gemeenteraad voor een nieuwe verordening vast te stellen. Daardoor kunnen er méér soorten maatregelen met de stimuleringslening duurzaamheid genomen worden.

Méér mogelijkheden

Verduurzamen stopt niet bij een goed energielabel van woningen en gebouwen. Het is juist belangrijk om ook tuinen en de buitenruimte van bedrijven en verenigingen duurzaam in te richten. Naast het lenen van geld voor energiebesparende maatregelen aan de woning, kan binnenkort óók geld geleend worden voor maatregelen in de buitenruimte; bijvoorbeeld het vergroenen van de tuin, het opvangen van regenwater, of de parkeerplaats verlichten met ledverlichting. Deze extra maatregelen gelden voor de lening van particulieren én ondernemers en verenigingen uit Meierijstad. Wethouder Roozendaal: “We juichen het gebruik van de stimuleringslening toe. We staan samen aan de lat voor een duurzaam Meierijstad. De gemeente is aan zet voor de openbare ruimte; anderen op hun eigen terrein. En dat geldt ook voor energiebesparing en opwekken van schone energie.” Op 6 april 2023 neemt de gemeenteraad van Meierijstad een besluit over de verruiming.

Voor inwoners én bedrijven en verenigingen

Sinds 2019 kunnen inwoners uit Meierijstad geld lenen via de gemeente voor het verduurzamen van hun woning. En sinds 2020 was deze mogelijkheid er ook voor bedrijven, stichtingen en verenigingen in Meierijstad. Maatregelen die vaak genomen zijn met behulp van de lening zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een warmtepomp, aanleggen van een groen dak of het aanbrengen van isolatie.

Meer informatie over de lening

De uitgebreide duurzaamheidslening van de gemeente is bedoeld voor energiebesparing, energieopwekking, vergroening en waterberging. Inwoners kunnen geld lenen voor hun eigen huis en tuin. Ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Meierijstad kunnen geld lenen voor hun bedrijfs- of clubgebouw en de bijbehorende buitenruimte. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.duurzaammeierijstad.nl.

Bron: © Gemeente Meierijstad 3 maart 2023

logo zijtaart.nl