Gratis meeroeien tijdens de open dag van Roeivereniging Meierijstad

Gratis meeroeien tijdens de open dag van Roeivereniging Meierijstad

Op zondag 17 september houdt Roeivereniging De Meierij een eerste Open Dag! Die vindt plaats van 10.30-14.00 uur in de botentuin aan de Sluishoek langs de Zuid-Willemsvaart, net voorbij afslag Pastoor Clercxstraat richting Zijtaart. Op deze dag kan er gratis meegeroeid worden om zo te ervaren hoe dat voelt. En dat voelt ongelofelijk goed, als je de slag te pakken krijgt. Het is een heel andere beleving dan op een roeiapparaat. Overigens staan er 17 september ook 3 roeiapparaten klaar om uit te proberen en misschien een afstand record te vestigen. Er kan een uitdagend wedstrijdje van gemaakt worden.

Verder kan er informatie ingewonnen worden over clinics en cursussen. De leden van de vereniging, die een half jaar geleden (en sommigen nog korter) met roeien begonnen zijn, zullen met plezier vertellen over hun ervaringen. Ook de coaches, waarvan de meesten in hun studententijd met deze sport zijn begonnen en nu de clinics en cursussen leiden, dragen hun enthousiasme graag uit.

Vlak bij Veghel, op ons eigen kanaal, bijna het hele jaar door gezond bezig zijn in de buitenlucht met een pittige sport, is een uitdagende aanrader. Een sport waarbij je hele lijf wordt aangesproken en ingezet en je hoofd tot rust komt. Daarnaast is er de mogelijkheid om door het hele land contact te leggen met roeiverenigingen om een boot af te schrijven om ter plaatse een vaartocht te maken.

RV De Meierij is een vereniging die een half jaar bestaat. In dat half jaar is er door de inzet en het enthousiasme van verschillende leden veel werk verzet en heel wat bereikt. En er zijn nog plannen genoeg om te realiseren, zoals het inrichten van een clubhuis om na het roeien samen uit te blazen met een kop koffie. Roeien is vooral een sport om samen te doen en daar hoort gezelligheid bij. Dankzij verschillende verenigingen is het botenpark inmiddels flink uitgebreid met wherry’s en o.a. skiffs. Van hout en/of polyester. Sommige zwaar en veilig, andere snel en uitdagend. Vierpersoons/tweepersoons/eenpersoons.

Kom ze bekijken! Of nog beter: stap erin om te beleven hoe dat is.

logo zijtaart.nl