Gratis cursus voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die helpt bij de zorg voor anderen

Gratis cursus voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die helpt bij de zorg voor anderen

Goede (ouderen)zorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers. Iedereen die meer informatie wil over hoe je kunt helpen in de dagelijkse zorg en ondersteuning kan daarom gebruikmaken van een gratis, speciaal hiervoor ontwikkelde ADL cursus.

ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. Dat zijn activiteiten zoals aankleden, bed verschonen met zorgvrager erin, verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator, steunkousen aan- en uittrekken en ondersteunen bij (gebit)verzorging. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om hierbij te helpen. Zeker niet als daarbij ook op de eigen (fysieke) belasting gelet moet worden. Een goede ADL-training kan daarbij behulpzaam zijn door het leren van nieuwe kennis en vaardigheden.

Praktijkgerichte cursus

De cursus duurt vier uur en is praktijkgericht: er wordt veel geoefend  met verschillende ADL-handelingen. Daarnaast maken deelnemers kennis met andere mantelzorgers, vrijwilligers en anderen die helpen bij de persoonlijke verzorging van mensen. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Na afloop van de cursus ontvangen zij een bewijs van deelname voor eigen gebruik. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

De cursus wordt door BrabantZorg aangeboden op de locaties Catharinahof in Grave, Noorderkroon in Den Bosch, De Watersteeg in Veghel en De Wellen in Oss. Voor meer informatie kunt u in deze flyer kijken of contact opnemen met Marinka Glasbergen, projectleider,  tel. 06-30644328 of per mail of Janneke Pander, bestuurder, tel. 06-23804876 of per mail.

In Veghel wordt de cursus gegeven in De Watersteeg, Reigerdonk 37 in Veghel. U kunt zich via dit mailadres voor één van onderstaande cursussen aanmelden. Graag in deze mail uw naam, telefoonnummer en de datum van de cursus van uw voorkeur vermelden.

  • Woensdag 23 augustus 2023 van 13:00 tot 17:00 uur
  • Woensdag 27 september 2023 van 13:00 tot 17:00 uur

Bron: © Brabantzorg  12 juli 2023

logo zijtaart.nl