Grandioos jubileumfeest in ons Dorpshuis

Grandioos jubileumfeest in ons Dorpshuis

Veel bezoekers, een fantastisch gezellige sfeer, sterke optredens, enthousiast publiek, een super organisatie en veel vrijwilligers! Het jubileumfeest “Het Klooster 12 ½ -jaar in gebruik” is op vrijdag 12 en zaterdag 13 april een bijzonder mooi en groots evenement geworden in ons dorpshuis.

Vrijdagmorgen werd de aftrap van het feestweekend gedaan door de leerlingen van onze basisschool Edith Stein. Overdag waren zij bezig met de workshops onder het motto van “Samen op de wereld”. De kinderen genoten van het instuderen en daarna van het presenteren van diverse slagwerkcreaties aan de ouders. Een mooie afsluiting van deze feestelijke dag voor de school.

’s Avonds verraste Vocalgroup KLIK de 200 aanwezigen met hun magistrale zangtalenten. Zij begaven zich meermaals tussen het publiek en brachten een zeer gevarieerd repertoire waarin de diversiteit van de zangtalenten van de zangers en zangeressen resulteerde in een prachtige samenzang. Dit werd weer afgewisseld met bekende Nederlandse liedjes, die door het publiek werden meegezongen. Zo ontstond er een hele gezellige en spontane sfeer tijdens het programma van KLIK en ook daarna, zodat de bezoekers, de optredende groep en de organisatie konden terugzien op een fijne geslaagde avond.

Zaterdag was het voor de organisatie een spannende dag. De maandenlange voorbereiding tot in  details zou op deze dag moeten uitmonden tot een feestavond zoals de organisatie die steeds voor ogen heeft gehad; een avond om niet meer te vergeten. De zalen leegmaken om het publiek toe te kunnen laten, de inrichting van de looproute langs de garderobe, de instructie van de vele vrijwilligers, het inschakelen van beveiliging, het inrichten van het foodplein op de binnenplaats, het scannen van de ruim 500 bezoekers bij binnenkomst. En dan natuurlijk: het optreden van de Italiaanse Queen-tribute band Queen Vipers. Tegen 19:30 uur starten de volle gitaarklanken, het pianogeluid en de slagen van het drumstel waarmee een aanvang werd gemaakt om het publiek te gaan trakteren op de diverse nummers van de legendarische Britse groep Queen. De fans keken, luisterden en zongen mee bij de verschillende nummers met als klapstuk vanzelfsprekend de beroemde wereldhit Bohemian Rapsody. Het publiek genoot van het gevarieerd optreden van deze band en wederzijds voelde de band zich prima thuis in onze accommodatie.

Na een pauze van ongeveer 3 kwartier, waarin de bezoekers gebruik konden maken van het foodplein waar diverse snacks te verkrijgen waren, begonnen de meiden van Steam Sister met hun spetterend optreden. Meteen vanaf de eerste slag op gitaar en drumstel was duidelijk dat met deze enthousiaste meidengroep alle remmen los gingen. Het publiek deinde mee, reageerde met applaus en met enthousiasme op de verschillende acts van deze meidengroep. De hele accommodatie werd gevuld met het zware gitaar-, slagwerk en zanggeluid waarbij te merken was dat deze groep onvermoeid kon blijven doorgaan! Een waar spektakelstuk met lichteffecten en vuurwerkstralen. Maar ook hier kwam rond kwart voor 1 een einde aan. De bezoekers bleven nog een tijd gezellig napraten, zodat ook deze tweede feestavond succesvol werd afgesloten.

Ook al werd van het foodplein wat minder gebruik gemaakt dan was verwacht, het enthousiasme van de jonge vrijwilligers daar was er zeker niet minder om. De meiden en jongens hadden daar een beetje hun eigen feestje, terwijl zij ondertussen op een plezierige wijze de bestelde snacks klaar maakten en verkochten. En dan! Zoals altijd na een evenement: er moet veel worden opgeruimd en schoongemaakt! Mede dankzij een uitstekende coördinatierol van onze beheerder Chris van de Ven in de dagen vooraf, tijdens en na het evenement en met hulp van veel vrijwilligers bij het inrichten en opruimen was afgelopen maandagmorgen bijna alles weer in een keurige staat teruggebracht voor het normale wekelijks gebruik van ons dorpshuis. Tevredenheid alom!! 

Het 12 ½ -jarig jubileum zal niet gauw vergeten worden als een bijzonder gezellig en sfeervol evenement in april 2024 in ons mooie dorpshuis.

Tot slot: Heel veel dank aan al die actieve dorpsgenoten, die zich vrijwillig hebben ingezet bij dit evenement!

Kijkmiddag zondag 21 april

Aanstaande zondagmiddag zetten we deuren van de hele multifunctionele accommodatie open voor belangstellenden om een kijkje te komen nemen in bijna alle ruimten van het gebouw. De openingstijd is om 13:30 uur en om 16:30 uur wordt het gebouw weer gesloten. Ondanks dat veel inwoners van ons dorp vaak in deze accommodatie komen in zowel basisschool als dorpshuis is het zeker de moeite waard om nog eens even binnen te wandelen. Met name nodigen wij hiermee graag nieuwe dorpsgenoten, die onlangs in Zijtaart zijn komen wonen, uit voor deze gelegenheid. Ontvangst met een gratis consumptiebon. Men kan vrij rondwandelen en eventueel kan men ook nog deelnemen aan een rondleiding. Er worden foto’s gepresenteerd en diverse krantenartikelen worden in een collage geplaatst. Bij het verlaten van het gebouw kan men een jubileumboekje in ontvangst nemen.

Tot ziens aanstaande zondagmiddag.

Bron: © Bestuur Dorpshuis 16 april 2024

logo zijtaart.nl