Gitaarkids concert in Zijtaart zeer geslaagd

Gitaarkids concert in Zijtaart zeer geslaagd

De magie kon beginnen! Gisteren om 18.15uur zaten de 14 kinderen gereed op het podium om te laten horen wat ze de afgelopen maanden geleerd hadden op akoestische gitaar. Hoe begint de gitaarles? Docente Dayenne Barten deed voor dat bij aanvang van de les altijd eerst de gitaren gestemd werden om vervolgens zelf te starten met een liedje van Guus Meeuwis. Daarna lieten de kinderen horen welke akkoorden ze al beheersten en hoe gelijkmatig ze deze konden overpakken met zelfs een slagtechniek erbij.

Dynamisch en met goede uitleg werd het muzikale verhaal verteld door de kinderen en de gitaardocente, de articulatie zorgde voor de juiste sfeer, de zinnen werden mooi afgefrasseerd en de spanning werd na het laatste akkoord vastgehouden voordat de handen weer naar beneden zakte in ruststand.

Kinderen die zittend gitaar speelden en kinderen die het staand wilde laten zien wat ze al konden. Een mooie kleurrijke groep bij elkaar. Verschillende kinderliedjes werden er gespeeld en het slot lied van het juniorsongfestival La Fiesta werd luidkeels meegezongen op de klanken van hun eigen gitaarspel.

Het is mooi om te zien dat kinderen enthousiast zijn om muziek te maken, waar het in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend is om voor een instrument te kiezen. Kinderen hebben geen interesse of tijd om thuis ook nog iets te moeten leren en oefenen hoort er wel bij.

Net als leren schrijven en fietsen, is het een stukje automatiseren wat je doet om de gitaar baas te worden nodig. Het is fijn om dan ook te zien dat als je samen muziek maakt er een hele fijne vibe ontstaat. Ongeacht het niveau en leeftijd van het kind ontstaat er liefde voor gitaar en zang en dat was te horen op het podium in het dorpshuis in Zijtaart.

Felicitaties aan iedereen, in het bijzonder aan de Zijtaarte kinderen Jill Rooijakkers, Lynn van Bakel, Esmee van Tiel, Jikke vd Tillart, Jill Barten, Evi van Tiel en Annemijn Schepers.

Alle kinderen zijn geslaagd voor hun Basis A diploma Akoestische gitaar en gaan een fijne zomervakantie tegemoet.

Er is plaats voor nieuwe beginners en gevorderden,… bij interesse mail naar voor meer info.

logo zijtaart.nl