Geslaagde Koningsspelen Edith Stein basisschool

Geslaagde Koningsspelen Edith Stein basisschool

Op vrijdag 22 april was het weer zover... De Koningsspelen op BS Edith Stein. Iedereen werd verzorgd om in het oranje naar school te komen en daar werd goed gehoor aan gegeven.

De dag begon met een gezellig en gezond ontbijt in de klas waarna er na een warming up met alle kinderen een spetterende openingsdans werd gedaan. Dit jaar genaamd de Fittop10!

De groepen 1 en 2 gingen apenkooien in de gymzaal en de groepen 3 en 4 starten met de Oud Hollandse spelletjes. Van zaklopen, eierrace, sjoelen, wortelpoepen, ringwerpen tot kloslopen. Bij elk onderdeel was een stempel te verdienen. Een fanatiek gebeuren op de kleine speelplaats van school. Waarna in de korte pauze een heus fruitbuffet geopend werd. De groepen wisselde na de pauze van activiteiten.

De groepen 5 t/m 8 gingen de verenigingen af. Heerlijk met zijn alle lopend naar de voetbalvereniging of tennisvereniging in Zijtaart.

Ook was er een fanatieke bootcamp en een hiphop choreografie.

De kinderen werden lekker aan het werk gezet deze ochtend door de begeleiders en dat was goed te zien door de rood aanlopende snoeten. Ook na hun korte pauze werd er gewisseld van onderdeel. Het weer was ons goed gezind, droog met zo nu en dan de zon die kwam kijken. Op het einde van de ochtend zo tegen twaalf uur werd er gezamenlijk afgesloten op het schoolplein. Alle ouders waren uitgenodigd om te komen kijken naar de twee ingestudeerde choreografieën en alle kinderen danste voor de laatste keer nog een keer de Fittop10 dans.

Al met al, het was weer vanouds een leuke dag om niet te vergeten. Dankzij een hoop vrijwilligers was dit een dag met een goud randje. En nu genieten van de meivakantie!

2022 04 22 Overzicht Koningsspelen Edith Stein Zijtaart    

 

logo zijtaart.nl