Geslaagde kennismakingsactiviteit Roeivereniging De Meierij

Geslaagde kennismakingsactiviteit Roeivereniging De Meierij

Op een wisselvallige zaterdagochtend aan een stille Zuid-Willemsvaart zijn we bijeen gekomen met ongeveer dertig personen om kennis te maken met elkaar. Belangrijk, want de mensen maken de vereniging! Na een kop koffie of thee hebben we jullie bijgepraat over de stand van zaken van de oprichting van de roeivereniging. Daarna was het tijd om ons logo te onthullen. De rest van de tijd hebben we gebruikt voor de clubkampioenschappen, vragen te stellen en te beantwoorden, de Wherry en de locatie te bewonderen en kennis te maken met elkaar. Het was erg leuk te zien dat we als vereniging in oprichting bestaan uit zo’n diverse en enthousiaste groep mensen. Jong en oud, man en vrouw, ervaren roeiers of beginners, we hebben het allemaal!

Clubkampioenschappen
Bij gebrek aan boten in het water, zijn de eerste clubkampioenschappen georganiseerd op een ergometer. De opzet was simpel: degene die het snelst 500 meter kon afleggen, won. Voor veel mensen was het de eerste keer dat ze op een ergometer plaats namen. De snelste bij de dames was Claudia, de snelste bij de heren was Robert. Beiden gefeliciteerd met het behalen van het allereerste RV de Meierij blik!

Rijkswaterstaat
Afgelopen week heeft het eerste gesprek met Rijkswaterstaat plaats gevonden over het gebruik van kade, water en walkant voor het in- en uitstappen en de opslag van de boten. Er is enthousiast gereageerd, we kunnen verder! Volgende stap is het maken van een schets waarin al onze wensen weergegeven worden, zodat deze binnen de organisatie van Rijkswaterstaat behandeld kan gaan worden.

Basiscursus roeien
We hebben subsidie aangevraagd bij de gemeente Meierijstad, er is een pot beschikbaar voor het bevorderen van een gezonde leefstijl. Daar past roeien natuurlijk prima in! De subsidie kunnen we (als hij wordt toegekend) gebruiken voor activiteiten in 2022. We zijn daarom in gesprek met commerciële partijen die een Basiscursus roeien aan kunnen bieden, waarbij het gebruik van boten inbegrepen is. Dit zou ideaal zijn voor onze potentiële leden met geen / weinig roei-ervaring en voor de mensen die lang geleden geroeid hebben.

Tot slot
Na de kennismakingsactiviteit hebben zich nog meer potentiële leden aangemeld, waardoor de teller nu op 75 geïnteresseerden staat. Een prima basis voor een gezonde vereniging!
Verder uitbreiden van ons netwerk kan zeker geen kwaad, dus meld je per e-mail aan voor de nieuwsbrief.

Bron: © Roeivereniging De Meierij 10 oktober 2022

logo zijtaart.nl