Geslaagde editie VOW pupillenkamp

Geslaagde editie VOW pupillenkamp

VOW mocht in het pinksterweekend haar jaarlijks terug kerend pupillenkamp organiseren. Met maar liefst 67 kinderen mochten we dit jaar het kamp van start gaan.

‍Op vrijdag 17 mei gingen we van start in het dorpshuis waar de kinderen in de gymzaal een slaap plekje mochten zoeken en vervolgens met een dikke kus en knuffel afscheid mochten nemen van hun ouders. Door helaas een klein buitje zijn we van begonnen in het dorpshuis met bekend van het thema onderwaterwereld. Daarna werden de kinderen verdeeld onder de groepsleiding en kregen ze de groepsnamen te horen. Deze waren als volgt: de haaien, de dolfijnen, de schildpadden, de zeesterren, de onderzeeërs, de kwallen, de duikers, de zeepaardjes, de clown vissen en tot slot de kreeften. Tussen de buien door gingen de groepjes om beurten naar VOW waar de frietjes en snackjes al klaar stonden. Na het eten zijn we van start gegaan met het leiders spel, hierdoor moesten de leiders zich al meteen bewijzen aan de kinderen, dit werd gedaan door middel van een stoelendans. Ook mochten ze via een parcours laten zien wat ze in huis hadden. Nu tijd voor de kinderen, hiervoor stond een speelavond en knutselen op het programma. Spellen avond bestond uit kegel voetbal, waterpongen, snelheidsmeter, letter zwembad en het auto trekken. Na de spellen was het tijd voor wat drinken en een gezonde versnapering om ons vervolgens klaar te maken voor de wandeltocht deze avond. Zo kwamen de veiligheidshesjes en de lampjes tevoorschijn, want ze willen natuurlijk wel opvallen. De wandeltocht van 6.5 kilometer was voorzien van 2 spellen en een pauze post waar ze lekker wat drinken en een zakje chips kregen. Na de toch lekker komkommers en kaasje eten om vervolgens naar het Dorpshuis te lopen. In het Dorpshuis gingen de pyjamaatjes aan en werden de tanden gepoest om daarna toch nog even te kijken wat voor lekkers ze van thuis mee hadden gekregen. Na een klein kussengevecht was het dan toch echt tijd om te gaan slapen.

Zaterdag ochtend werden de tasjes gepakt en stond het ontbijt weer lekker klaar bij VOW. Bij VOW ging een octopus aan het plafond, waaraan slingers hingen die de puntentelling weergaven. Na het ontbijt even tijd voor vrij spel om vervolgens met zijn alle met de party bus naar Bedaf te gaan. Aangekomen op Bedaf zijn we begonnen met een vossenjacht, deze mochten ze van tevoren bekijken zodat ze wisten wat ze moesten zoeken. Het zoeken bleek toch nog wel een dingentje, sommige vossen wel heel goed verstopt waren, zoals hoog in de bomen of laag verscholen onder een hoopje takken. Na het spel even tijd voor rust en vrij spel in de mooie zandbak van Bedaf. Toen was het alweer tijd voor de lunch waar we lekker verzorgd werden door broodjes, krentenbollen en een heerlijk pakje drinken. Met de buikjes vol en wat rust hadden we weer energie voor het volgende spel en natuurlijk kan het spel touwtrekken niet ontbreken in het zand van Bedaf. Hier gingen alle teams de strijd onderling met elkaar aan en ontstonden er spannende rondes.  Na het touw trekken tijd voor wat drinken en een gezonde snack. Voor de kinderen rust, want wie van de leiders kan het snelste de bult twee keer op en af. Zo begon de strijd tussen de leiders/leidsters wie de punten gingen halen. Onder gejuich van de kinderen gingen ze in groepjes van start om de punten binnen te halen. Hierna was het alweer tijd om met de party bus terug naar VOW te gaan. Gelukkig stond hier het eten alweer klaar, deze keer lekkere pannenkoeken en ijsjes. Toen was het tijd voor een douche zodat we fris en fruitig aan het avondprogramma konden beginnen. Het avondprogramma bestond uit een quiz met verschillende onderdelen zoals raad het nummer, raadsels, vragen en verschillende spannende leiderspellen.  Toen was de zaterdag alweer om, na een lange dag was het tijd om met de tasjes weer richting het Dorpshuis te gaan en daar wederom de pyjamaatjes weer aan te doen en de tandjes weer te poetsen. Vervolgens werden de chipsjes en snoepjes vlug opgegeten, het was tenslotte de laatste avond. Zo werd er nog een kussengevecht gehouden en vielen de eerste kinderen al in slaap.

Dan was het alweer zondag, helaas de laatste dag. Zwemkleding werd aangedaan en slaapspullen en tassen weer opgeruimd. Op naar VOW om de tussenstand te bekijken in de kantine. Tijd voor een lekker ontbijtje en vervolgens vol goede moed tegen de spellen ochtend aan te gaan. Ditmaal was het zeskamp aan de beurt, met een heerlijk zonnetje erbij konden we aan de gang met de waterspelletjes. De zeskamp bestond uit de volgende spellen: sponsen gooien, buikschuiven, bekertjes doorgeven over het hoofd, zaklopen, hindernisbaan, snoephappen met parcours, halve buizen met tennisballen doorrollen, kreuge lopen, op goal schieten en woord teken en raden. Na een fanatiek zeskamp waren de laatste punten verdeeld en werd het met spanning afwachten wie er gewonnen had.  

Even drogen kleren om vervolgens te lunchen. Na een vlugge lunch stonden de ouders weer met smacht te wachten om de kinderen op te halen. Zo hebben we gezamenlijk afgesloten en werd de winnaar van het kamp 2024 bekend gemaakt.

We kijken terug op een zeer geslaagde pupillenkamp met een groot aantal deelnemers, dit is echt tof! Fijn om te zien dat het nog heel erg leeft.

Zo willen wij via deze weg toch nog verschillende mensen bedanken, dit zijn natuurlijk de frietbakkers op vrijdag, de pannenkoekenbakkers op zaterdag, de nachtwakers op vrijdag en zaterdag, Mari van der Heijden autocentrum voor het lenen van de auto, de reiger horeca voor het pannenkoeken beslag en de ijsjes, Timmerbedrijf van der Linden voor het stookhout EGZ voor het lenen van meerdere spellen en uiteraard het dorpshuis voor het verhuur van de accommodatie.

Maar vooral willen we de deelnemende kinderen en natuurlijk de groepsleiders/leidsters bedanken die zich heel het weekend vol enthousiasme hebben ingezet.

Zo hebben we ook helaas afscheid moeten nemen van één van de algemene leiding, die ook (11!) jarenlang zichzelf heeft ingezet voor het organiseren van de Pupillenkampen. Bart van den hurk bedankt voor de inzet!

Hopelijk weer tot volgend jaar!

VOW Pupillenkamp

logo zijtaart.nl