Geslaagde clubkampioenschappen Tennisvereniging Zijtaart

Geslaagde clubkampioenschappen Tennisvereniging Zijtaart

Afgelopen weken stonden op het Tennispark van TV Zijtaart de Clubkampioenschappen op het programma. Eerst werden de poulewedstrijden afgewerkt. Dit leverde al veel leuke wedstrijden op. Veel spelers waren erg aan elkaar gewaagd. Op zondag 25 september werden de finales gespeeld onder een stralend zonnetje. Op het terras was het aardig druk. Natuurlijk konden de jeugdspelers van de tennisclub niet ontbreken. In de finale was Jaap v.d. Linden in een driesetter te sterk voor Teun v.d. Hurk. (4-6, 6-4, 6-4)

In de Heren Enkel 5/6 moest Tommy Klein Breteler zijn meerdere erkennen in Niels van Dommelen. Hij wist met 6-1 en 7-6 te winnen. In de Dames Enkel 7 werd het in de tweede set nog spannend, maar uiteindelijk wist Ilona Verstraaten de winst te pakken tegen Karin v.d. Heijden. Ook in de 8/9 was er een finale. Helaas was het verschil in deze klasse vrij groot. Janette van Asseldonk was te sterk voor Maud van Stiphout. 

De finale in de Gemengd Dubbel 8/9 werd speeld door Theo van Zutphen en Drea Donkers tegen Jorg Gibbels en Kyara van Roessel. Met 7-6 en 6-4 wonnen Theo en Drea deze finale In de finale van de Gemengd Dubbel 45+ moest er een 3e set aan te pas komen om uiteindelijk tot de winnaar te komen. Mark van Bakel en Diny v.d. Linden wisten deze 3e set naar zich toe te trekken. (6-3, 5-7, 6-4)

Hierna mocht Mark van Bakel nog een keertje aantreden in een finale. In de Gemengd Dubbel 7 waren hij en Manuela Elissen te sterk voor Gerard van Zutphen en Diane Biemans. (7-5, 7-5)

De laatste wedstrijd op deze finaledag was de Gemengd Dubbel 5/6. In deze finale traden Martijn v.d. Rijt, Jolanda van Zutphen aan tegen Frank van Leuken en Monique v.d. Hurk. In de eerste 2 sets moest er steeds een tiebreak aan te pas komen. Er moest een derde set gespeeld worden om tot een winnaar te komen. Na bijna twee en een half uur mochten de handen de lucht in voor Martijn en Jolanda. (7-6, 6-7, 6-3)

De organisatie kan terugkijken op geslaagde clubkampioenschappen. Alle winnaars zien we graag terug op het Meierijstad Tenniskampioenschap waar zij zich zullen meten met de andere clubkampioenen van de andere verenigingen binnen Meijerijstad. Dit zal plaatsvinden van 9 t/m 13 november op de banen van TC Skinlo in Schijndel. 

TV Zijtaart 26 september 2022

logo zijtaart.nl