Geslaagde World Cleanup day in Zijtaart

Geslaagde World Cleanup day in Zijtaart

Op 1574 verschillende plaatsen in heel Nederland hebben 41.342 mensen mee opgeruimd.

Een van die plaatsen was Zijtaart. Met zo’n 20 opruimers hebben we zaterdagmiddag, onder een lekker nazomerzonnetje, het zwerfafval in en rond Zijtaart opgeruimd. We hadden het gevoel dat er weer minder zwerfafval lag dan vorig jaar. Dat kan komen omdat er minder wordt weg gegooid? Maar het kan ook komen, en dat is meer waarschijnlijk, omdat een groeiend aantal wandelaars, hardlopers en andere mensen buiten, onderweg al zwerfafval verzamelen: de “ZAPpers”, ofwel de Zwerf Afval Pakkers. De gemeente Meierijstad ondersteunt hen door het gratis beschikbaar stellen van grijpers, handschoenen en speciale afvalzakken, die gratis ingeleverd kunnen worden bij de milieustraat. Kijk voor meer informatie of meld je aan via de website van Meierijstad.

Verder hadden we het gevoel dat er minder plastic flesjes lagen. Ook landelijk was dit te zien; er zijn dit jaar ruim éénderde minder flesjes gevonden. Dit lijkt het rechtstreekse gevolg van het per 1 juli 2021 ingevoerde statiegeld op deze flesjes. We kijken daarom ook uit naar de invoering van het statiegeld op blikjes per 1-1-2023. Want blik lag er helaas nog genoeg...

Met twee volle containers en diverse afvalzakken zwerfafval hebben we afgelopen zaterdag een mooie bijdrage geleverd aan een schoner Zijtaart. Opruimers van de World Cleanup Day Zijtaart 2021: hartelijk dank voor jullie inzet! Supporters van de World Cleanup Day Zijtaart 2021: Eethuis de Reiger, Cafézaal Kleijngeld en Van Geffen Druk, hartelijk dank voor jullie support. Samen voor een schoner Zijtaart! Graag tot volgend jaar.

Evenementen Groep Zijtaart

EGZ

logo zijtaart.nl