Gerrie Timmermans van De Zonnebloem ontvangt waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad

Gerrie Timmermans van De Zonnebloem ontvangt waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad

Op 9 oktober ontving Gerrie Timmermans vrijwilligster van De Zonnebloem (afdeling Veghel e/o) de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad. Zij ontving deze prijs uit handen van wethouder Johan van Gerwen vanwege haar jarenlange inzet bij de Zonnebloem. Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen.

Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we graag op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor is de waarderingsprijs in het leven geroepen.

Over de prijswinnaar

Gerrie Timmermans is al sinds jaar en dag vrijwilligster van De Zonnebloem (afdeling Veghel e/o). Omdat niet alle deelnemers bij De Zonnebloem hetzelfde zijn worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud. Gerrie Timmermans heeft 10 jaar geleden het initiatief genomen om knutselmiddagen te organiseren. Iedere 6 weken komen 25 tot 30 gasten van 13.30 tot 16.00 uur samen om te knutselen. Gerrie bereidt alles goed voor, zo gaat ze naar beurzen op zoek naar materialen en zet ze soms haar man in om bijvoorbeeld het hout te bewerken. Samen met andere vrijwilligers bezorgen zij de gasten een gevarieerd creatieve middag in wijkgebouw De Zeven Eiken.

De Zonnebloemafdeling Veghel e/o is sinds 1970 actief voor mensen met een handicap. Ze richten zich op mensen met een beperking zodat zijn volop van het leven kunnen genieten. Hierbij speelt een lichamelijke beperking geen enkele belemmering.

De prijs

Iedereen moet mee kunnen doen, dat vinden we als gemeente Meierijstad belangrijk. Daarom is de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Een prijs bedoeld om een organisatie, vereniging, individu of ondernemer in het zonnetje te zetten. Voor hen die iets goeds doen, waardoor inwoners ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kunnen doen.

Met de uitreiking van de prijs willen we de waardering uitspreken voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint. Anderzijds laten we hiermee zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor iedereen in Meierijstad. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten. De prijs is gemaakt door kunstenaar Marlies Crooijmans. Bij de totstandkoming van de prijs heeft ze verschillende organisaties uit Meierijstad benadert om een bijdrage te leveren. Het heeft geresulteerd in een prachtige prijs, voor en door inwoners van Meierijstad.

Voordragen

De waarderingsprijs wordt uitgereikt aan een organisatie, vereniging, individu of ondernemer die iets goeds doet voor onze inwoners zodat iedereen in Meierijstad mee kan doen. Deze uitreiking is de zesde van in totaal 12 waarderingsprijzen. Voordragen voor de prijs kan nog steeds via .

Bron: © Gemeente Meierijstad 9 oktober 2023

logo zijtaart.nl