Gemeentelijke belastingen alleen nog digitaal op MijnOverheid

Gemeentelijke belastingen alleen nog digitaal op MijnOverheid

Vanaf 2024 ontvangen burgers die een account hebben op MijnOverheid hun aanslagbiljet gemeentelijke belastingen alleen nog digitaal. Dat meldt de gemeente Meierijstad. Degenen die ook het aanslagbiljet voortaan digitaal willen ontvangen kunnen vóór 23 januari 2024 zich aanmelden op MijnOverheid. Iedereen in Nederland boven de 14 jaar kan zich aanmelden bij MijnOverheid. Mensen die daar geen account activeren hebben, krijgen het gemeentelijk aanslagbiljet per post thuisgestuurd. 

Aanslagbiljetten worden vanaf 2024 niet meer per post verstuurd aan burgers die zich hebben aangemeld bij MijnOverheid. Dat geldt dus ook voor de gemeentelijke belastingaanslag. Dit digitale aanslagbiljet wordt op 20 februari 2024 verstuurd via MijnOverheid. “Inwoners die het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen uitsluitend digitaal willen ontvangen, hebben zelf via Mijn Overheid de keuze gemaakt om het aanslagbiljet alleen digitaal te ontvangen”, reageert de gemeente.

Mensen die dat account niet hebben kunnen aangeven dat zij het aanslagbiljet per post willen ontvangen. De verandering voor de gemeentelijke belastingen heeft geen effect op de blauwe belastingbrieven. Die worden namelijk verstuurd door de Rijksoverheid.

Wel per post

Wilt u graag het aanslagbiljet per post blijven ontvangen, dan hoeft u niets te doen. Als u niet bent aangemeld bij MijnOverheid, blijft u het aanslagbiljet per post ontvangen.

Hoe u zich aanmeldt voor Mijnoverheid

Volg de onderstaande stappen:

  1. Ga naar www.mijnoverheid.nl en klik op inloggen met DigiD.
  2. Log in met de DigiD App of uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op ‘Start activatie’.
  4. Vul uw e-mailadres in en klik op ‘Verder gaan’.
  5. U ontvangt een e-mail met daarin een persoonlijke code. De persoonlijke code moet u invoeren in het vakje ‘Persoonlijke code’. Klik dan op ‘Verder’.
  6. Kies nu welke organisaties post naar uw Berichtenbox mogen sturen. Klik vervolgens op ‘Opslaan.
  7. U bent nu klaar met het activeren van MijnOverheid.

Bron: © Gemeente Meierijstad 10 januari 2024

logo zijtaart.nl