Gemeente roept op om 'omgekeerde vlaggen' tijdelijk weg te halen

Gemeente roept op om 'omgekeerde vlaggen' tijdelijk weg te halen

Het gemeentebestuur van Meierijstad doet een oproep aan alle inwoners om t/m 24 september geen omgekeerde vlaggen op te hangen. Tot die tijd zijn er op diverse plaatsen herdenkings-bijeenkomsten met veel oorlogs-veteranen die in september 1944 hebben deelgenomen aan de operatie Market Garden
 
De omgekeerde vlaggen worden door boeren gebruikt als uiting dat ze het niet eens zijn met de plannen van het kabinet om sterk in te zetten op stikstof-vermindering.
Burgemeester Kees van Rooij heeft inmiddels contact gehad hierover met Gerard van Zutphen, de voorman van ZLTO Meierijstad.
Die zegt in het Brabants Dagblad van donderdag begrip te hebben voor het verzoek van de burgemeester en het door te zullen geven aan zijn leden. Maar Van Zutphen wijst er tegelijk op dat lang niet alle agrariërs lid zijn van de ZLTO.
 
‘Positief’
Zelf noemt hij het een beter idee om de vlaggen op de juiste manier op te hangen en zo een bijdrage te leveren aan de feestelijke herdenking. “Dan komen we op een positiever manier in het nieuws”, aldus Van Zutphen in het BD. Bij de herdenkings-bijeenkomsten de komende weken in Veghel, Eerde en Sint-Oedenrode zijn veel veteranen aanwezig, o.a. van de Amerikaanse 101e Airborn Divisie.
 
Respect
Het gemeentebestuur van Meierijstad hoopt dat in ieder geval tot die tijd de omgekeerde vlaggen in Meierijstad worden weggehaald uit respect voor de deelnemers aan deze herdenkings-bijeenkomsten.
 
Bron: © Omroep Meierij 8 september 2022
logo zijtaart.nl