FrieslandCampina opent nieuw distributiecentrum op Foodpark

FrieslandCampina opent nieuw distributiecentrum op Foodpark

Het is dichtbij de twee productielocaties, dichtbij de A50 én dichtbij de Inland containerterminal in Veghel. Daarom heeft FrieslandCampina ervoor gekozen om één van de drie landelijke distributiecentra van het bedrijf op Foodpark in Veghel plaatsen. Het is nu in gebruik genomen.

Op bedrijventerrein Foodpark is de logistieke reus al van ver af te zien. In 26.000 vierkante meter magazijn wordt onder meer de productie bewaard van DFE Pharma (DMV), ingrediënten voor de farmaceutische industrie. In Veghel wordt farmaceutische gemalen, gezeefde en inhalatie-lactose geproduceerd. Vanuit het nieuwe distributiecentrum vinden de producten hun weg binnen en buiten Europa. Per vrachtwagen binnen Europa en via de containerterminal naar de rest van de wereld. 

Van negen naar drie distributiecentra 

Het gebouw is hightech en biedt ruimte aan ongeveer 33.000 blokpalletplaatsen. Extra werkgelegenheid levert het nieuwe magazijn niet direct op. ,,Het is eerder behoud van werkgelegenheid", zegt woordvoerster Celine Wijnen van FrieslandCampina. Want de melkfabrikant gaat terug van negen naar drie distributiecentra in Nederland en daarom is het meer verschuiven van werkgelegenheid. ,,We doen dit om efficiënter en duurzamer te werken. We gaan in dit geval van een aantal jaren tachtig locaties naar een gloednieuwe locatie die voldoet aan de duurzaamheidsstandaard. Het gebouw is gasloos en verbruikt veel minder elektriciteit. En doordat we in Veghel via water kunnen vervoeren, zal de uitstoot van CO2 aanzienlijk omlaag gaan.” 

Lactose uit Veghel

FrieslandCampina is een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld.In Veghel wordt op twee plaatsen melk verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten. Er worden componenten uit de melk gehaald en gedroogd. De lactose die in Veghel geproduceerd wordt, wordt wereldwijd gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding en voor toepassingen in de farmaceutische industrie. Ook die diervoeding die gemaakt wordt, vindt zijn weg over de hele wereld.

Bron: Brabants Dagblad 29 april 2020

logo zijtaart.nl