Fransiscusparochie op Fabriek Magnifique

Fransiscusparochie op Fabriek Magnifique

Komend weekend is het Fabriek Magnifique in Veghel en onder de vele locaties waar activiteiten plaatsvinden is ook de Lambertus area. De naam verraad het al een beetje, deze is natuurlijk in de buurt van de Lambertus kerk en niet alleen buiten de kerk is er veel te doen ook in de kerk en tuin zijn veel activiteiten.  Kom komend weekend vooral een kijkje nemen.

Programma zaterdag 6 juli van 11.00 tot 16.00u in de Lambertuskerk:

Bezichtiging van de unieke maquette van de Lambertuskerk

De afgelopen maanden is restaurateur Tim Schoenmakers bezig geweest met de restauratie van de maquette van de Lambertuskerk in opdracht van het Cuypershuis in Roermond. Deze maquette is zeer zeldzaam: er zijn nagenoeg geen maquettes bewaard gebleven die door Cuypers zijn gemaakt om de ontwerpen aan de opdrachtgevers te presenteren. In april en mei was er in het Cuypershuis in Roermond de gelegenheid om dit restauratieproces bij te wonen. Vele geïnteresseerden hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Op zaterdag 6 juli komt de maquette samen met de restaurateur Tim Schoenmakers naar Veghel! Iedereen is van harte welkom om van dichtbij deze maquette te komen bewonderen tussen 11.00 en 16.00 uur in de kerk. Tim Schoenmakers zal uitleg geven over het restauratieproces en over de geschiedenis van deze bijzondere maquette.

Rondleidingen met gids door de Lambertuskerk

Kom alles te weten over de Lambertuskerk, de eerste kerk van de beroemde architect Pierre Cuypers en laat u verrassen met verhalen en weetjes.

Bezichtiging kroonluchter

In de nacht van 22 september 1988 viel de kroonluchter naar beneden. Na de restauratie is hij in december 1988 teruggeplaatst en sinds die tijd is hij niet meer naar beneden gehaald. Op 5 juli zal de kroonluchter weer naar beneden komen om de verlichting te vervangen. We laten de kroonluchter nog een dag extra beneden hangen zodat u hem op 6 juli van dichtbij kunt komen bewonderen. Onze rondleiders vertellen u dan graag alle wetenswaardigheden over de kroonluchter.

Programma van zondag 7 juli

10.00 - 11.00u Interreligieuze viering “schepping” met zandkunstenares Helene

Imam Ibrahim (Selimiye Moskee Veghel), pater Charles en pastoraal werkster Viona (Franciscusparochie Meierijstad) zullen in samenwerking met zandkunstenares Helene (atelier Hupsakee) samen stil staan bij het scheppingsverhaal. 

11.00u - 12.00u Walk of creation

Vanuit deze viering ‘walk of creation’ naar de pastorytuin. In de pastorytuin art of creation onder begeleiding van zandkunstenares Helene. Wij gaan samen de schepping scheppen. Breng jij hiervoor een symbool mee dat voor jou de schepping representeert? Bijvoorbeeld een schelpje, een steentje, een takje, schors, mos, wol, gedroogde bloem etc. In de pastorytuin is er onder het genot van een drankje en iets zoets ruimte om elkaar te ontmoeten.

12.30 - 13.00u Swingende zandkunst

Zandkunstenares Helene vertelt het verhaal van de bruiloft van Kana in samenwerking met gospelkoor Love4music. Ook de liederen gezongen door Love4music worden verbeeld in zand.

14.00 - 14.30u Swingende zandkunst

Zandkunstenares Helene vertelt het verhaal van de verloren zoon in samenwerking met gospelkoor Love4music. Ook de liederen gezongen door Love4music worden verbeeld in zand.

Kortom ook de Lambertus area is beslist een bezoek waard.  Kijk hier voor de nieuwsbrief van de Fransiscusparochie over Fabriek Magnifique.

Bron: © Fansiscusparochie 2 juli 2024

logo zijtaart.nl