Feestelijke afsluiting buurtcompetitie biljarten Zijtaart

Feestelijke afsluiting buurtcompetitie biljarten Zijtaart

Vrijdag 5 mei j.l. is in Café-zaal Kleijngeld het 24e seizoen van de Buurtcompetitie Biljarten Zijtaart afgesloten met een feestavond met prijsuitreiking. Met de aanwezigheid van ruim 80 personen kunnen we spreken van een mooie opkomst. Na de Coronaperikelen van de afgelopen jaren zijn we in september weer met 10 teams opgestart, In totaal hebben 98 spelers een of meer partijen gespeeld in deze competitie, welke uniek is in de verre omgeving en waar we als dorp trots op mogen zijn.

Volgend seizoen hebben we ons 25-jarig jubileum en dat zal zeker op grootse wijze gevierd gaan worden. Na genoten te hebben van een goed verzorgd hapje (met dank aan het keukenteam van Yvonne) nam de wedstrijdleider het woord om te beginnen aan de prijsuitreiking. Eerst was er een woord van dank aan Franc en Yvonne Kleijngeld voor het beschikbaar stellen van hun mooie feestzaal, waarvan we al zeker 17 of 18 jaar gebruik mogen maken. Ook de barhulp Mariette en de contactpersonen/teamleiders van de deelnemende teams werden bedankt voor hun inzet. Een speciaal woord van dank werd gericht aan Harrie en Rina van Berlo, waar al vele jaren de thuisbasis is van het team van Grootveld/Corsica. Niet alleen voor dat team maar ook voor de bezoekende teams zijn zij altijd zeer gastvrij geweest en anderzijds hebben zij onze unieke competitie altijd erg gewaardeerd en een warm hart toegedragen. Als blijk hiervan hebben Harrie en Rina ons wederom met een mooie bijdrage ondersteund. Als teken van dank was er een bosje bloemen voor Rina en een luid applaus van de aanwezige gasten. Harrie en Rina, nogmaals dank voor dit mooie gebaar,

Alvorens de bekers te overhandigen, werd er nog even teruggeblikt naar het verloop van het voorbije seizoen. Tot op de laatste speeldag is er de spanning geweest wie er het kampioenschap zou binnen halen want de verschillen waren steeds erg klein in de top van het klassement. Uiteindelijk trok het team van Rond de Bulte aan het langste eind en met een miniem verschil van 4 puntjes kaapten zij de titel weg voor de neus van Het Begin vd Straat, die met een 2e plaats toch terug kunnen kijken op een mooi seizoen. Met dit kampioenschap wist Rond de Bulte voor de 3e keer de titel binnen te halen.

Spelers van Rond de Bulte : van harte gefeliciteerd met dit fantastisch resultaat !!

Na het overhandigen van de bekers werden de boekjes met daarin alle cijfertjes en weetjes van de deelnemende teams uitgereikt en werd de avond onder het genot van de nodige drankjes en met flinke discussies over het nieuw te maken aantal caramboles in het volgend seizoen afgesloten.

Al met al wederom een zeer geslaagde afsluiting en nu op naar het 25-jarig jubileum !!

Eindstand Buurtcompetitie Biljarten Zijtaart 2022-2023 :

Plaats  Naam deelnemer Gespeeld Punten voor Punten tegen
         
1 Rond de Bulte 18 968 929
2 Het Begin v.d. Straat    18 964 935
3 Leins./Hoolstraat 18 940 890
4 Het Einde v.d. Straat    18 939 931
5 Krijtenburg 18 936 887
6 Den Doornhoek 18 904 936
7 Grootveld/Corsica 18 895 917
8 Rudebroeck 18 894 912
9 Jekschotstraat 18 844 890
10 Rond de Kerk 18 838 895

 

Namens de wedstrijdleider, Toon Cissen

logo zijtaart.nl