Feest 50 jaar Zonnebloem Zijtaart heel groot succes

Feest 50 jaar Zonnebloem Zijtaart heel groot succes

Vrijwilligers en Gasten van De Zonnebloem afdeling Veghel, Mariaheide, Eerde en Zijtaart haalden zaterdag de schade in die door corona 2 jaar geleden was ontstaan. Toen kon het 50-jarig bestaansfeest niet worden gevierd. Zaterdag 1 oktober werd het feest gevierd.
 
In wijkgebouw de Zeven Eiken in Veghel kwamen ’s-Morgens 40 vrijwilligers bij elkaar voor de start. Met koffie en iets lekkers erbij, fotoboeken van voorbije jaren om herinneringen op te halen en gewoon om even bij te buurten. Daarna deden de deelnemers in de regen mee aan een fotopuzzeltocht door het centrum van Veghel.
 
Geeft energie
Samen met nog eens 90 Gasten zetten zij het feest ’s-middags voort in het Klooster in Zijtaart. Met een Zonnebloemquiz, een buffet en met een optreden van zangeres Pearl. Tonny van den Tillart uit Zijtaart, één van de vrijwilligers vertelde hoe fijn het is om voor de gasten van de Zonnebloem te zorgen. “Het geeft je weer energie”, aldus Tonny die al ruim 20 jaar vrijwilliger is. Onlangs is ze nog met 16 personen een weekje op vakantie geweest naar Hoogeloon en hield daar mooie herinneringen aan over. Ze zegt: “De mensen komen schuchter binnen maar huilen bij het afscheid. Omdat het zo’n gezellige week is geweest”.
 
Geen grijze mutsenclub
Tot slot doet Tonny nog een oproep aan jongere mensen om zich als vrijwilliger bij De Zonnebloem aan te melden. Want het is volgens haar geen grijze mutsenclub zoals wel eens gezegd wordt. “Jongeren hebben weer een andere input en andere ideeën. Ze zijn heel erg welkom”. Zie: www.zonnebloem.nl/veghel-eerde-mariaheide-zijtaart
 
Bron: © Omroep Meierij 1 oktober 2022
 
logo zijtaart.nl