Enquête over het voortbestaan van Het Eetpunt in Zijtaart

Enquête over het voortbestaan van Het Eetpunt in Zijtaart

Het  Eetpunt is al vele jaren op dinsdag en vrijdag om 12.00uur in het Dorpshuis. Samen eten is niet leeftijd gebonden, is verbindend en geeft veel gezelligheid.  Alleen zijn er op dit moment erg weinig deelnemers ( 4 ) bij het Eetpunt waardoor de werkgroep Zorg en Welzijn voor een moeilijke keuze komt te staan. Sinds Coronatijd wil het niet meer lukken om nieuwe deelnemers te krijgen. Afgelopen jaar zijn er verschillende acties zonder resultaat uitgezet. In samenspraak met het  bestuur van het Dorpshuis en Dorpsraad hebben we in de zomer besloten in ieder geval dit jaar nog door te gaan. Het zou heel jammer zijn om deze activiteit die zoveel voldoening heeft gegeven nu te moeten stoppen. Er wordt steeds meer druk uitgeoefend om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen met als gevolg dat kwetsbare mensen steeds afhankelijker worden van de sociale kring in hun eigen leefomgeving.

Puur Brabant verzorgd op dit moment een driegangenmenu voor het Eetpunt. Alle deelnemers zijn zeer tevreden over de kwaliteit. De kosten zijn € 10.00 pp per keer. Bij het Eetpunt zijn op dit moment 20 vrijwilligers betrokken. Als het ophoudt komt dit niet meer vanzelfsprekend terug.

Om een besluit hierover te nemen willen we heel graag ook de mening van de mensen uit Zijtaart meenemen. Daarvoor hebben we deze enquête gemaakt, deze staat deze week in het Zijtaarts Belang. Dit papieren formulier kan worden ingeleverd in een daarvoor bestemde brievenbus in het Dorpshuis. De vragenlijst kan hieronder ook digitaal worden ingevuld of via deze link. U bent vrij om wel of niet uw naam in te vullen.

Alvast heel hartelijk bedankt voor het invullen en meedenken.

Bron: © werkgroep Zorg en Welzijn 28 november 2023

 

logo zijtaart.nl