Eerste pinksterdag buitenviering bij de Mariakapel

Eerste pinksterdag buitenviering bij de Mariakapel

Het bestuur van stichting Mariakapel Zijtaart organiseert jaarlijks een buitenviering bij de Mariakapel. Dit jaar doen we dat op eerste Pinksterdag, zondag 19 mei aanstaande om 10.00u op de parkeerplaats naast de kapel. Pater Holterman is de voorganger in deze dienst en de muzikale ondersteunign wordt verleend door het parochieel dames- en herenkoor.

We verwachten een mooi aantal bezoekers zoals we dat andere jaren ook gewend zijn. Na afloop wordt er koffie en thee aangeboden. Als de weersomstandigheden niet gunstig zijn, vindt de viering plaats in het kerkgebouw. Wij hopen echter wel op goed weer, zodat de viering buiten naast de Mariakapel gehouden kan worden.

Mariamaand

De maand mei is in de katholieke kerk de Mariamaand. De Romeinen noemden de meimaand naar de moedergodin Maria. Zij staat voor vruchtbaarheid, ontluikend leven, liefde. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om mei toe te wijden aan Maria, de Moeder Gods. In de jaren zestig van de vorige eeuw schrijft paus Paulus VI: “Omdat Maria met recht beschouwd kan worden als de weg die ons voert tot Christus, is elke ontmoeting met haar vanzelf ook een ontmoeting met Christus.” Daarmee sluit de Mariaviering in mei ook weer nauw aan bij de Paastijd die tot Pinksteren duurt.
Daarom organiseren we ook in onze parochie in de maand mei een Mariaviering.

Parkeerverbod

Zaterdagmiddag 18 mei mogen er vanaf 17:00 uur geen auto’s meer op de parkeerplaats bij de Mariakapel geparkeerd worden.

Bron: © Stichting Mariakapel Zijtaart 15 mei 2024

 

logo zijtaart.nl