Eerste heilige communie 2022

Eerste heilige communie 2022

Na een paar maanden van voorbereidingen was het afgelopen zondag 15 mei eindelijk zover. 8 kinderen hebben in Zijtaart hun eerste heilige communie ontvangen. Een bijzondere gebeurtenis voor de communicanten en hun ouders. De vele zonnestalen op deze dag maakte het feest helemaal compleet.

Jop, Lynn, Jurre, Rens, Pia, Daan, Tygo en  Zoë van harte gefeliciteerd!

Wij willen graag Pater Holtermans, Beppie Nikkelen, Hennie van Hattum, Aard van Hoof, Korenmolen de Hoop en Bakkerij Adriaans ontzettend bedanken voor hun vrijwillige bijdrage tijdens de voorbereidingen en de communieviering.

Over de eerste communie

De eerste (heilige) communie is in de Rooms-Katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht.

Doorgaans nemen kinderen voor het eerst deel aan de communie wanneer ze tot de jaren van verstand zijn gekomen (ongeveer 6 tot 7 jaar). Dit gebeurt na een voorbereidingstijd, waarbij ze op school of op de parochie catechese krijgen over Kerk, sacramenten, Jezus en de eucharistie. Kern en hoogtepunt van de eerste communie is een feestelijke mis, waarbij de eerste communicanten nauw betrokken worden bij de liturgie (de intredeprocessie, een preek in vraag en antwoord, zang of het aandragen van de gaven). Vooral in het zuiden van Nederland en in België wordt naar aanleiding van de eerste communie een familiefeest gevierd.

Bron: © Communiewerkgroep Zijtaart 15 mei 2022

logo zijtaart.nl