Eerste concours van het nieuwe majoretteseizoen in Breda

Eerste concours van het nieuwe majoretteseizoen in Breda

Afgelopen zondag 23 juni stond voor onze vereniging de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de agenda. Met allemaal nieuwe shows was het een leuke, spannende dag. Wat vind de jury van de nieuwe shows en zou het al lukken om wat plekjes voor de Brabantse Kampioenschappen te bemachtigen? Het antwoord is ja!

Als eerste mocht Nienke van Schaik optreden met haar solo: Zomer. Ze behaalde 68,2 punten en daarmee een 8e plaats, heel erg knap voor de eerste keer. Daarna was de beurt aan Pien van Asseldonk met haar solo: Toverland. Ze behaalde een gedeelde 5e plaats in een deelnemersveld van 23 deelnemers. Sara Schepers trad op met haar Let’s get loud show en behaalde hiermee maar liefst 81,2 punten!

Madelon ging voor de allereerste keer de vloer op als solist. Met haar White Star show behaalde ze 79,6 punten. Maud van Asseldonk wist met haar Fight song 77,6 punten te behalen en samen met Sara Schepers vormt ze ook een duo en zij wisten met hun westernshow 79,00 punten te behalen. Bijna alle solisten en duo’s zijn gelijk geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen. Super knap van alle meiden!

Daarna was het de beurt aan alle teams van onze vereniging. Het C-team mocht met hun legershow de vloer op en behaalden 79,6 punten en daarmee een eerste prijs!

De meiden van het E-team dansten op muziek van de Kleine zeemeermin en behaalden daarmee een 3e prijs en een no-drop certificaat wat betekent dat ze de show wisten te volbrengen zonder hun baton te laten vallen. Het D-team nam de jury mee in kermissfeer. Heel knap voor de eerste keer, zij wisten 71 punten te behalen. Het A-team bracht de show op muziek van een Franstalige versie van de Notre dame. 79 punten. Tot slot mocht het B-team optreden met hun nieuwe show; Prins Ali. Zij behaalden 74 punten en zijn hiermee geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen net als het A-team en C-team. Een zeer geslaagde wedstrijd!

Wil je de nieuwe shows komen bekijken? Kom dan aanstaande donderdag om 18.30u naar het dorpshuis in Zijtaart daar zullen alle deelnemers hun shows laten zien.

logo zijtaart.nl