Een overzicht van carnaval in Zijtaart

Een overzicht van carnaval in Zijtaart

Nog een paar dagen en dan gaat carnaval weer he-le-maal los in Reigerland. We hebben op 11-11 en de pronkzittingen al kunnen voorproeven en vooral genieten, maar nu gaat het hele dorp ondersteboven in het carnavalsgedruis. We zetten de verschillende mogelijkheden nog even op een rijtje, foute keuzes zijn er niet.

Carnaval voor de allerkleinsten bij Jong Nederland is op dinsdag 14 februari, gevolgd door VOW op woensdag voor kinderen tot 10 jaar.

Op donderdag is het wederom Jong Nederland die voor groep 5 t/m 8 van de basisschool Carnaval in de blokhut organiseert. VOW heeft op deze donderdag carnaval in de kantine maar dit is voor volwassenen. 

Dan gaat op vrijdag carnaval bij CV de Reigers los in het Dorpshuis met schoolcarnaval om 10.00u en de middag voor ouderen en genodigden vanaf 15.00u. 's Avonds is het spaarkas lichten en muntenfestijn bij Kleijngeld.

Op zaterdag is het Carnabal bij Kleijngeld, de grote optocht door het dorp en kan er bij Restaurant De Reiger carnaval gevierd worden met radje draaien en shotjes. 

Zondag is de Heilige mis en is het de rest van de dag Bierfest in Kleijngeld.

Maandag begint in het Dorpshuis met Kindermatinee van CV de Reigers en om 19.00u Jeugddisco voor groep 5 t/m 14 jaar in Kleijngeld waar op dat moment ook de Zever en Zwerts avond is. Vanaf 20.30u is ook de foute party in het Dorpshuis. Dinsdag begint om 15.00u met de Winterapfelmiddag die met DJ Robbie doorloopt in de avond richting het uitzwaaifeest met het traditionele broodje Ei, CV de Reigers sluiten in Kleijngeld carnaval af vanaf 20.00u.

Op woensdag is het askruisje halen in de Lambertuskerk om 19u. 

En op donderdag kan het grote nagenieten beginnen met het vertonen van de optocht film vanaf 19u in Kleijngeld.

Heel veel plezier en denk er aan: Don't drink and drive.

Bron: © Redactie Zijtaart.nl 11 februari 2023

2023 02 12 Carnavalsprogramma Zijtaart 2023

 

 

logo zijtaart.nl