Edith Stein groep 5/6 bakt pannenkoeken voor ouderen

Edith Stein groep 5/6 bakt pannenkoeken voor ouderen

In het kader van Nationale Pannenkoekdag op vrijdag 18 maart gaat groep 5/6 van de Edith Stein bassischool pannenkoeken bakken voor ouderen. Alle opa's en oma's van de leerlingen zijn uitgenodigd en ook de leden van de KBO in Zijtaart zijn van harte welkom in het dorpshuis waar vanaf 11.30u begonnen wordt met bakken.  

Einde vastentijd

Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten af waren gelopen.

1500 basisscholen doen mee

Op 18 maart 2022 is het de vijftiende keer dat we Nationale Pannenkoekdag in Nederland vieren. En daar zijn we supertrots op! In 2007 zijn we begonnen met zo'n 60 deelnemende scholen, en inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan jaarlijks zo’n 1.500 scholen meedoen! Bijna 100.000 ouderen worden op deze dag door bijna net zo veel leerlingen verwend met zelfgebakken pannenkoeken. 

Bron: © redactie Zijtaart.nl

logo zijtaart.nl