Edith Stein basisschool bezoekt Veghel on ice

Edith Stein basisschool bezoekt Veghel on ice

Afgelopen zondagmiddag openden wethouder Jan Goijaarts en kinderburgemeester Danique Heesakkers de schaatsbaan op de Markt in Veghel. De laatse dagen is er heel hard gewerkt om alle schaatsliefhebbers tot en met 8 januari 2023 te kunnen laten genieten van een mooie ijsvloer en het is weer gelukt.

De schaatsbaan is elke dag geopend, kijk hier op de website voor de tijden en alle overige informatie. Zo´n 140 vrijwilligers zullen er de komende weken voor zorgen dat alles gladjes zal verlopen. Tot aan de kerstvakantie zullen leerlingen van vele scholen uit de regio een bezoek brengen aan Veghel On Ice en vandaag was het de beurt aan de Edith Stein basisschool. 

Het was een drukte van belang op de parkeerplaats van de basisschool, vele ouders waren opgetrommeld om de kinderen naar de schaatsbaan te brengen, ook in Veghel was het een af- en aanrijden van ouders met enthousiaste leerlingen. Op de schaatsbaan zelf was het strak georganiseerd, schaatsen werden uitgereikt en bij de aankleedbankjes was het een drukte van belang.  Een heerlijke eerste kennismaking met koning Winter en als het nog twee nachtjes doorzet kunnen we in Zijtaart ook op natuurijs schaatsen, het ruitersportterrein is onder water gezet en het vriest al goed aan.

Dank aan de Roteryclub voor het initiatief en de geweldige organisatie, de gemeente voor het sponsoren van de energiekosten en de vele overige sponsors die 'Veghel on Ice' mogelijk gemaakt hebben. 

Bron: © redactie Zijtaart.nl 12 december 2022 

logo zijtaart.nl