Drukbezochte en gezellige eerste verzamelbeurs in Zijtaart

Drukbezochte en gezellige eerste verzamelbeurs in Zijtaart

Gisteren hielden wij de eerste verzamelbeurs in Zijtaart. Het was een drukbezochte en gezellige verzamelbeurs. De entree was gratis en de Efteling beeldjes die iedere bezoeker gratis kreeg bij de ingang werden enthousiast in ontvangst genomen. Natuurlijk was alles wel even wennen zo de eerste keer.

Wij kregen regelmatig te horen dat de navigatie al op de Pastoor Clercxstraat zei dat ze aangekomen waren op de bestemming. Ze hadden bij de kerk geparkeerd . Je staat dan aan de voorkant van het gebouw, maar de verzamelbeurs is aan de achterkant. Dus als je net een paar meter doorrijdt en dan op de Meester Van de Venstraat rechtsaf draait dan kom je uit bij een grote parkeerplaats en dan is het maar een paar meter lopen naar de ingang. Misschien kun je de navigatie beter instellen op de parkeerplaats op de Pater Vervoortstraat 7.

Wij zullen voor de volgende verzamelbeurs nog een keer goed kijken naar de tafelindeling. Er zijn nu maar weinig ruiltafels over. Wij hopen hier de volgende keer wat meer ruimte voor te hebben. Wat ook nog wennen was, waren de knoppen om de deuren open te maken. Buiten zit een grote zwarte knop om de deur te openen. Aan de binnenkant staat met grote letters op de deuren trekken, maar eigenlijk is het veel gemakkelijker om naast de ingang op de knop te drukken. De deur gaat dan vanzelf open en sluit ook weer vanzelf als je er doorheen bent gelopen.

Verder heeft Willemien de Koning samen met een andere vrijwilligster uitstekend voor de koffie gezorgd. De koffie is een stuk goedkoper dan in Eerde en lekkerder.

Een woord van dank aan de mensen die na afloop mee hebben geholpen om de tafels en stoelen op te ruimen. Hier moeten wij in Zijtaart zelf voor zorgen. Wij zijn op zoek naar 1 of meerdere vrijwilligers die op zaterdagmiddag voor een beurs en na de beurs mee willen helpen om de tafels klaar te zetten en op te ruimen.

Graag tot ziens op zondag 25 februari bij de volgende verzamelbeurs in het Dorpshuis in Zijtaart! Tijdens die verzamelbeurs houdt Harrie van den Broek uit Schijndel een tentoonstelling met zijn verzameling paardenmedailles. 

Bron: © De Verzamelaar Zuid-Nederland 29 januari 2024

logo zijtaart.nl