Dierenplaatjes op verzamelbeurs Zijtaart

Dierenplaatjes op verzamelbeurs Zijtaart

Op zondag 23 juni organiseert de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in het Dorpshuis in Zijtaart. Deze keer houdt Hannie van Duijnhoven uit Uden een tentoonstelling met haar verzameling dierenplaatjes.

Rond 1930 werden de eerste dierenplaatjes albums uitgegeven, onder andere door Verkade die daarmee echt voor een revolutie in de reclamewereld zorgde. In de jaren ’60 (Rizla) en ’70 (Esso) verschenen er ook nog verzamelalbums met dierenplaatjes, maar een echte vlucht nam het aantal albums met dierenplaatjes vanaf 2007. In 2007 verscheen een dierenplaatjes album van het Wereld Natuurfonds bij Deen supermarkten. Vanaf dat jaar verschijnt er bijna ieder jaar wel ergens een dierenplaatjes album. Soms zijn het regionale acties van een dierentuin, maar AH zorgt er iedere keer weer voor dat er massaal dierenplaatjes worden verzameld door kinderen. Denk hierbij aan de Superdieren albums of de diverse albums van Freek Vonk. De albums zijn leuk en leerzaam. Hannie van Duijnhoven heeft al die albums bij elkaar gespaard en compleet gemaakt. Ze heeft zelfs van diverse acties nog dubbele albums met losse stickers om zelf nog in te plakken. Leuk als beloning voor kinderen. Ook als je nog op zoek bent naar oude plaatjes om jouw boek compleet te maken, kun je goed slagen op de verzamelbeurs.

Als je belangstelling hebt voor deze verzameling of als je nog op zoek bent naar dierenplaatjes, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs in Zijtaart. Neem ook eens een kijkje op de website van de verzamelbeurs, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal.

Heb je een leuke, bijzondere of een gewone verzameling die je wel eens aan anderen wilt laten zien? Neem dan vrijblijvend contact op met Hannie van Duijnhoven via 06 1372 9837 of per e-mail. Je hoeft geen regelmatige bezoeker van de verzamelbeurs te zijn om te kunnen tentoonstellen.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 23 juni van 09.00 tot 12.00 uur in het Dorpshuis, Pastoor Clercxstraat 50, 5465 RJ Zijtaart. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. Pokémonkaarten, supermarktacties de voetbalplaatjes van Lidl, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen.

De entree van de verzamelbeurs is € 1,50 voor volwassenen, kinderen gratis entree. 

Bron: © De verzamelaar 14 juni 2024

logo zijtaart.nl