Defensie traint droppen van vracht en parachutisten

Defensie traint droppen van vracht en parachutisten

Van 4 tot en met 15 september 2023 wordt vanaf vliegbasis Eindhoven door de Air Mobility Command de jaarlijkse oefening Falcon Leap gehouden. De oefening wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. De Hercules C-130  transportvliegtuigen van het 336 squadron van het Air Mobility Command verzorgen samen met internationale partners het luchttransport.

Gedurende deze oefening staat de internationale samenwerking met 12 verschillende landen centraal. Op zaterdag 16 september 2023 neemt een aantal vliegtuigen deel aan de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede.

Oefenlocaties

Alle vliegtuigen vertrekken vanaf vliegbasis Eindhoven waar ze ook weer landen. Tijdens de vluchten naar de oefenlocaties vliegen de toestellen op een lage hoogte en zijn daarom vanuit Zijtaart zeker zichtbaar en hoorbaar. Er wordt gevlogen op werkdagen van 9.00u 's morgens tot 20.30u 's avonds, voor deze oefening wordt zeker niet na 23.00 uur gevlogen.

Tijdens de eerste week van de oefening wordt het droppen van vracht geoefend boven Marnewaard, Ginkelse Heide en boven locaties in België. De tweede week staat in het teken van het droppen van parachutisten. De parachutisten landen op diverse locaties in Gelderland, Noord-Brabant, Groningen en België. Voor de veiligheid van de toeschouwers en de parachutisten, worden de exacte tijden van de parachutesprongen niet vrijgegeven.

Bron: © Ministerie van Defensie 25 juli 2023

2023 08 29 Defensie traint droppen van vracht en parachutisten oefengebied

 

logo zijtaart.nl