Deelauto in Zijtaart: doet u ook mee?

Deelauto in Zijtaart: doet u ook mee?

Ons doel is het gebruik van een elektrische deelauto mogelijk maken in Zijtaart.  We geloven in schone, duurzame en groene mobiliteit en willen dit graag in ons dorp realiseren. Maandelijkse autokosten bij het bezit van een eigen auto: Wat kost uw (tweede) auto nu elke maand?  Veel mensen vergeten een aantal kosten mee te nemen in hun berekening. Benieuwd wat uw (tweede) auto elke maand kost? Kijk dan eens op www.anwb.nl/auto/autokosten.

Wij vulden voor 3 voorbeeldauto’s de gegevens in op de ANWB website:

  • Uitgangspunten bij alle voorbeelden zijn: een benzineauto, metallic lak, geen inruil, een verwachte bezitsduur van 3 jaar en 5.000 kilometers per jaar.
  • Vaste kosten bestaan uit: vaste afschrijving, verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud carrosserie en diversen.
  • Variabele kosten bestaan uit: variabele afschrijving, brandstof, reparatie en onderhoud, banden

2021 11 17 Tabel autokosten Zijtaart Gedeeld Vervoer

Lees ons volgende artikel voor een paar rekenvoorbeelden bij het gebruik van een deelauto. Interesse? Of vragen? Heeft u het ingevuld voor uw (tweede) auto? En? Maakt u de afweging? Wegen het gebruik en gemak van een eigen (tweede) auto op tegen de kosten van die auto? Of staat u ook open voor een alternatief in de vorm van een deelauto?  U betaalt dan alleen voor het gebruik van de deelauto.  Er zijn geen bijkomende kosten voor brandstof, motorrijtuigenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoud, wasstraat: alles is voor u geregeld. 

Laat het ons weten en neem contact op met een van ons, of stuur een mail naar: 

Werkgroep Gedeeld Vervoer Zijtaart - Dorpsraad Zijtaart 
Harrie v.d. Linden, Hanneke van Asseldonk, Marleen Krol, Marco

logo zijtaart.nl