| NIEUWS
De Reiger Horeca is meer dan alleen een restaurant
De Reiger in Zijtaart is een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar bestaat. Een begrip in de regio. Het bedrijf bestaat uit meerdere horecadisciplines, zoals het restaurant, de catering, lunch- en maaltijdvoorziening voor bedrijven en partyverhuur. We spreken Mike Versantvoort die sinds 2011 in de zaak werkt en die in 2020 definitief het bedrijf overnam van zijn ouders. Samen met zijn broer Kevin bouwt hij gestaag verder aan de toekomst van De Reiger.
Het restaurant, met maar liefst 125 zitplaatsen binnen en buiten nog eens 50, is een van de grootste in Meierijstad. De Reiger is van oudsher bekend om de scherpe prijzen en hoge kwaliteit. Een heerlijk avondje uit in een ontspannen en sfeervolle ambiance. Naast het restaurant, dat wekelijks veel bezoekers trekt, is de catering een essentieel onderdeel van De Reiger. Mike: “Sterker nog, de catering bedraagt wel 60 procent van de omzet. Met onze catering bedienen wij het bedrijfsleven en verzorgen vele particuliere feesten.”
Mike is overal inzetbaar, maar richt zich vooral op de bedrijfsvoering, het aansturen van de medewerkers en het klantcontact. Hij is het gezicht van De Reiger. Mike vertelt: “Wij hebben echt alles in huis om de volledige catering op locatie te verzorgen, of het nu gaat om bruiloften, partijen of zakenevenementen. Achter het restaurant bevindt zich een uitgebreide horecakeuken met alle voorzieningen, waardoor we dit kunnen realiseren.” Tijdens de rondleiding zien we inderdaad professionele ruimtes met grote koelingen, veel opslag en waar volop gewerkt wordt. Het hele jaar door verzorgen ze hier complete diners, buffetten en BBQ’s. Voor zowel kleine gezelschappen als grote feesten, De Reiger heeft overal een passend antwoord op. Zo is Mike trots dat hij bij een van zijn vaste zakenrelaties een groot evenement mag verzorgen. “In vier dagen tijd voorzien we daar 17.000 bezoekers van koffie en drankjes. Daarnaast verzorgen we ook het diner voor het personeel, waar we tijdens deze dagen nauw mee samenwerken.”
Samenwerking
“We hebben leuke samenwerkingen met cafés, zalencentra en andere horecagelegenheden die geen of een te kleine keuken hebben. Zij verzorgen het feest, wij het eten!” De Reiger is het hele jaar druk met wekelijks terugkerende evenementen met een traditionele piek aan het einde van het jaar. In het laatste kwartaal merk je dat veel bedrijven hun jaarafsluiting uitgebreid en feestelijk willen vieren. Van kerstborrel tot kerstdiner, zowel in het restaurant als op locatie. Deze drukte loopt door tot in januari, wanneer er veel nieuwjaarsborrels georganiseerd worden. Een drukke, maar gezellige tijd.
Persoonlijk
Mike vervolgt: “Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering. Als familiebedrijf geloven wij in contact en maatwerk. Samen streven we naar een optimaal resultaat en een tevreden klant, want dat is de beste reclame die je kunt hebben. Daarnaast moet je blijven innoveren en slimme keuzes maken, gericht op de toekomst. Momenteel zijn we druk bezig met verduurzamen. Naast zonnepanelen hebben we diverse apparatuur aangeschaft om efficiënter te werken en die minder belastend is voor het milieu. De medewerkers kunnen zich hierdoor meer richten op andere werkzaamheden. Wij werken met een fijn team van 38 mensen; een aantal vaste medewerkers, de rest is een flexibele schil van parttimers. Bovendien hebben we vier mensen in dienst die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Samen met de gemeente en het onderwijs wordt voor elke leerling een passend traject uitgezet, met als doel een arbeidscontract. Ik ben trots op ons team dat zich dagelijks volledig inzet voor het bedrijf. Samen met hen, mijn ouders en broer Kevin kan ik kwaliteit blijven leveren en verder bouwen aan de toekomst van de Reiger.”
Market Garden
Van 13 tot en met 22 september werd hier in Meierijstad de Tweede Wereldoorlog herdacht, onder andere met het Basecamp op de Vlagheide. “Wij ondersteunden daar bij de ontvangst van grote groepen en verzorgden het eten voor de vrijwilligers en de bezoekers van het Basecamp. Het thema was zoals vroeger: ‘eten wat de pot schaft’. Een bijzondere en waardevolle opdracht op een unieke plek. We zijn trots dat we dát mochten verzorgen.”
Bron: © Stadskrant Veghel 1 november 2024