Cor van der Aa overleden

Cor van der Aa overleden

Cor van der Aa was jarenlang een prominent en actief lid van de politieke partij Democratisch Dorpsbelang, en daardoor betrokken bij veel wat er speelde in Zijtaart, Veghel en de regio. Maar het meest betrokken was hij wel bij voetbalclub VOW in Zijtaart, waar hij afgelopen voorjaar nog tot erevoorzitter werd benoemd. Hij overleed dit vrijdag 3 september, op 71-jarige leeftijd.

“Cor is jarenlang een betrokken en gewaardeerd actief lid geweest voor onze vereniging en is eind mei benoemd tot Erevoorzitter van VOW”. Dat laat het bestuur van de Zijtaartse voetbalvereniging in een extra nieuwsbrief aan de leden weten. Al sinds de fusie van VOW met Soffelt in 1987 maakte hij deeluit van het verenigingsbestuur. Hij was jarenlang voorzitter.

Een voorzitter die mensen kon binden waar je hem ook tegenkwam. Op -Zijtaart Biedt Meer – waar hij zijn club stond te promoten, of bij een bezoek aan zijn club, hij was er altijd en had de antenne om mensen te raken. “Kom drink een kop koffie met ons” ,waren zijn vriendelijke woorden als je een wedstrijd van zijn club bezocht. De martelgang via de steile trap naar de bestuurskamer namen we voorlief. Hoe dan ook er straalde warmte en Brabantse vriendelijkheid uit.
Cor van der Aa was een doorzetter en pakte zijn rol waar dat nodig was. Eveneens in de politiek waar hij het als gemeenteraadslid schopte tot locoburgemeester van Veghel. Opgegroeid in de Bernhardstraat in de Oranjewijk in Veghel, maar voor zijn liefde naar Zijtaart verhuisd. Nooit een moment spijt van gehad, maar datzelfde gold voor zijn omgeving. 

Een laatste groet op de middenstip

Vanwege de beperkende maatregelen kan slechts in kleine kring door eigen familieleden en naasten van Cor van der Aa afscheid worden genomen. Daarom is iedereen van harte welkom op het hoofdveld van VOW, waar de bijeenkomst vanaf 12.30 uur op groot scherm live te volgen is. Na de afscheidsbijeenkomst wordt Cor naar de middenstip op het hoofdveld van VOW gebracht. Vanaf 14.00 uur is daar voor iedereen gelegenheid om hem een laatste groet te brengen. Ook is herdenkingspagina www.memori.nl/cor-aa beschikbaar voor een mooie herinnering, een leuke anekdote, een foto of andere reactie. Het adres is Sportpark De Vonders, De Bresser 27 in Zijtaart.
Cor van der Aa een man met een footprint.
 
 
2021 09 05 Cor van der Aa overleden Zijtaart
 
Bron: Kliknieuws  en website VOW 6 september 2021

 

logo zijtaart.nl