Communicatiefoutjes Zijtaartse kermis

Communicatiefoutjes Zijtaartse kermis

Kermis 2024 zit er weer op en ondanks dat veel kinderen genoten hebben van de kermis zaten er dit jaar helaas wel wat communicatiefoutjes in de hele organisatie. Als eerste over de komst van de autoscooter en daarnaast ook de gratis kaartjes die niet uitgedeeld zijn, maar waarvoor in de plaats de kinderen een bon ontvangen hebben waarop de belofte staat dat ze nog een traktatie gaan ontvangen met vaderdag op 'Zijtaart Viert Feest'. Navraag bij het bestuur van Evenementengroep Zijtaart leert dat de bon gemaakt blijkt te zijn zonder medeweten van EGZ, terwijl dat wel op de bon vermeld wordt. "De kermis is helemaal geen onderdeel van EGZ" aldus het bestuur.

Aanwezige attracties

De organisatie van de kermissen binnen de oude gemeente Veghel is in handen van Stichting kermissen Veghel. Zij organiseren de kermissen in Veghel, Erp, Mariaheide, Zijtaart, Keldonk, Eerde en Boerdonk. Hiervoor wordt een kermismeester ingehuurd. Deze legt de exploitanten vast voor de kermissen. De kermis van Veghel levert een positief saldo op dus alle exploitanten willen daar naartoe. De tegenprestatie is dat ze ook naar de niet rendabele kermissen in de kerkdorpen moeten komen. Zo ontstaan afspraken welke exploinatnt naar welke kermis gaat en met welke attractie. Dit kan op het laatste moment nog wijzigen. De dinsdag voor de kermis was bij de kermismeester pas bekend dat er in Zijtaart een rups zou komen in plaats van een autoscooter, te laat voor het Zijtaarts Belang, maar op tijd voor de website en sociale media, helaas is dit niet doorgegeven waardoor veel ouders en kinderen teleurgesteld reageerden toen er geen botsauto's bleken te zijn. 

Haalbare kermis

Het lukt nog steeds om in de kerkdorpen een kermis te krijgen, maar de vraag hoe lang nog wordt binnen de Stichting kermissen regelmatig gesteld. Je moet daarbij ook bedenken of exploitanten de kost kunnen verdienen, want wordt er op een kermis als in Zijtaart wel iets verdiend. We moeten ons dan ook afvragen of we koste wat kost kermissen in de kerkdorpen moeten blijven organiseren.

Graag reacties

Wat vinden jullie? Moet er voor Zijtaart nog een kermis worden georganiseerd of gaan we voor het kermisvermaak naar Erp, Sint Oedenrode of Veghel? Graag ontvangt Martien jullie reactie per e-mail. Zowel positieve als negatieve reacties zijn welkom.

Oh ja en als wij mogen kiezen willen we graag een Sjimmy, Luna Park of Cake Walk - zie bovenstaande foto - op de kermis van Zijtaart volgend jaar, dat zou pas een verrassing zijn voor de kinderen.

Bron: © redactie Zijtaart.nl  31 mei 2024

logo zijtaart.nl