Coalitieakkoord 2022-2026: Thuis in Meierijstad

Coalitieakkoord 2022-2026: Thuis in Meierijstad

In Meierijstad is er een coalitieakkoord: CDA, HIER, VVD en PvdA/GroenLinks presenteren in het document Thuis in Meierijstad de plannen voor de komende vier jaar. Ook voor de coalitie geldt een gevoel van thuiskomen: dit akkoord is in een goede sfeer en samenwerking bereikt. Het is een akkoord op hoofdlijnen, zodat er ruimte blijft bij de uitwerking in een collegewerkprogramma, in de gesprekken met de samenleving en het debat met de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de wethouders in de raadsvergadering op 19 mei aanstaande worden geïnstalleerd en dat het coalitieakkoord wordt behandeld. 

2022 05 11 Coalitiepartners Meierijstad bereiken akkoordThuis in Meierijstad staat voor verbondenheid. Daarbij valt te denken aan de verbinding met inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en instellingen die actief zijn in Meierijstad. Maar ook met andere gemeenten en partners in de regio of daarbuiten. 
Thuis, want het is goed en veilig wonen, werken en leven in Meierijstad. In Meierijstad voel je je thuis, kan en mag iedereen meedoen en voorzieningen zijn dichtbij. Er is respect voor elkaar en de leefomgeving. De coalitie wil in haar gesprekken over de ambities en de uitwerking daarvan het begrip thuis en deze verbondenheid verder vormgeven. 

In het akkoord worden duidelijke keuzes gemaakt voor de toekomst van Meierijstad. De komende bestuursperiode ligt de prioriteit bij:

  • wonen en met name de woningbouwversnelling;
  • energiebesparing en de opwek via ‘zon op dak’;
  • de projecten: het Omnipark, het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode, een gasloze wijk en de Strategische Visie op Meierijstad;
  • een inclusieve samenleving, waarin iedereen in Meierijstad kan meedoen;
  • een baangarantie of een zinvolle dagbesteding voor iedereen in 2025.

Door de grote mate van verbondenheid in Meierijstad ziet de coalitie de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Samen willen we het beste voor Meierijstad. Doordat Meierijstad staat als een huis, kunnen we toekomstige uitdagingen aan. Vanuit een basis van vertrouwen: Thuis in Meierijstad, zien we de nieuwe bestuursperiode met veel energie tegemoet!”.

Website voor online Coalitieakkoord  2022- 2026  of download het Coalitieakkoord 2022-2036 in PDF.

Bron: © website gemeente Meierijstad 11 mei 2022

logo zijtaart.nl