Burgemeester reikt prijs uit aan trotse leerlingen van Edith Stein

Burgemeester reikt prijs uit aan trotse leerlingen van Edith Stein

Burgemeester Kees van Rooij schakelde in Cultuurkade’s educatieprogramma ‘Graven naar de toekomst’ de hulp in van ruim 1500 leerlingen uit het PO en VO. ‘Help ons deze terreinen aan het water in Meierijstad inrichten. De verschillende belangen uit het verleden, bij het ontwerp van de Zuid-Willemsvaart, spelen ook in het heden. Hoe verenig je wonen, landbouw, handel, natuur en vrije tijd?’ Een vraagstuk waar de gemeente graag de jeugd bij betrekt. De burgemeester vroeg nadrukkelijk om rekening te houden met duurzaamheid en de toekomst van Meierijstad, Nederland en de gehele planeet. “Hoe kunnen we deze plek het beste inrichten, rekening houdend met zoveel verschillende belangen? Van mei tot en met juli gingen 22 scholen uit Meierijstad (figuurlijk) graven naar de toekomst. De ontwerpen werden beoordeeld en winnaars werden gekozen.

Innovatie van Meierijstad
Donderdag reikte burgemeester Van Rooij twee prijzen uit. De TOPKlas van OBS De Uilenbrink smulde van een heerlijke taart, omdat zij het meest creatieve ontwerp instuurden. Er werd met verschillende materialen creatief in 3D gebouwd.
De leerlingen van groep 7-8 van Edith Stein in Zijtaart kregen de prijs voor het meest duurzame ontwerp. Alle belangen waren nadrukkelijk aanwezig en er was goed nagedacht over duurzaamheid. Ze lieten zien dat er voor iedere doelgroep een plek is in hun toekomstige wijk en er was te merken dat hier goede gesprekken en samenwerking aan vooraf is gegaan. “Er werd flink gediscussieerd toen we de 3D-ontwerpen bij elkaar hadden gezet. Waar moeten de wegen komen? En waar het groen?”, aldus een leerling.
Burgemeester van Rooij was trots op beide groepen en bedankte de leerlingen voor het meedenken en hun creatieve en duurzame oplossingen. Tot slot nodigde hij hen uit om, op een later moment, nog in gesprek te gaan met de verantwoordelijk wethouder en ambtenaren over de toekomst en innovatie van Meierijstad.
 
Bron: © Stadskrant Veghel 21 juli 2022
logo zijtaart.nl