Brabant Water vervangt waterleidingen in Zijtaart

Brabant Water vervangt waterleidingen in Zijtaart

Vanaf 15 mei 2023 vinden er werkzaamheden aan de waterleiding plaats aan de Pastoor Clercxstraat, de Bresser, Doornhoek en de Hemel in Zijtaart  In opdracht van Brabant Water voert aannemer Timmermans Infra B.V. werkzaamheden uit aan de waterleidingen. De werkzaamheden duren tot en met 16 juni.

In deze periode is er een wegomleiding. De Pastoor Clerxstraat van huisnummer 8 tot 34 is afgesloten voor doorgaand verkeer. De woningen/bedrijven van aanwonenden blijven bereikbaar. De wegomleiding is via de Sluishoek, Corridor naar Corsica.

Werkzaamheden

 • In mei 2023 starten wij met de werkzaamheden in Zijtaart, in de Pastoor Clercxstraat , de Bresser, Doornhoek, de Hemel.
 • In totaal vernieuwen we ongeveer 1625 meter aan leidingen bij u in de straat en nabije omgeving.
 • In sommige gevallen vervangen wij de aansluitingen van water bij u in de meterkast (of-put).
 • Alle werkzaamheden nemen in totaal 5 weken in beslag.

Waarom vernieuwen wij de leidingen?

Het waterleidingnet in deze straten zijn grotendeels in de jaren vijftig/zestig aangelegd en daarom aan vernieuwing toe.

Wat betekent dit voor u?

Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk merkt van onze werkzaamheden. Toch moeten wij u af en toe storen. Helaas is dit onvermijdelijk. Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn:

 • hebt u misschien even geen water. Is een onderbreking in de watervoorziening nodig? Dan vindt deze plaats op werkdagen tussen 7.30 en 17.00 uur. Hierover wordt u op tijd geïnformeerd.
 • moeten wij soms ook bij u in huis of in de voortuin aan de leiding werken. Ook dan maken wij op tijd een afspraak met u.
 • Om uw gezondheid en die van onze monteurs niet in gevaar te brengen, zijn er maatregelen opgesteld

Mogelijke overlast op straat

Vanaf mei kunt u overlast verwachten. Het kan zijn dat:

 • u (geluid) overlast hebt door werkverkeer en/of graafmachines in uw buurt.
 • uw straat/oprit niet gemakkelijk bereikbaar is doordat de straat is opengebroken.
 • er minder parkeermogelijkheden zijn.
 • u de afvalcontainers op een andere plaats moet neerzetten.

Wat moet u nog meer weten?

De oude leidingen zijn van asbestcement gemaakt. Wij nemen alle nodige voorzorgmaatregelen om deze veilig op te slaan en af te voeren. Daarom plaatsen wij in uw wijk goed afgesloten containers.


Herstel van het straatwerk

Na de aanleg en verwijdering van de leidingen herstelt de aannemer Timmermans Infra B.V. het straatwerk.

Actuele informatie of vragen

Kijkt u dan voor actuele informatie op de website van Brabant Water. Wilt u meer informatie tijdens de uitvoering, neemt u dan contact op met onze aannemer Timmermans Infra B.V. Rob van Boxtel, uitvoerder. Het telefoonnummer 073-3030840, U kunt ook mailen naar: . en of John Bonte Brabantwater: Het telefoonnummer 073-6838845.

2023 05 15 Werkzaamheden Brabant Water in Zijtaart

logo zijtaart.nl