Bisschop Gerard de Korte komt naar Zijtaart voor een lezing over het geloof

Bisschop Gerard de Korte komt naar Zijtaart voor een lezing over het geloof

Bisschop Gerard de Korte is woensdagavond 26 oktober te gast in Zijtaart. Hij verzorgt een lezing over de toekomst van het geloof en de rooms-katholieke kerk en in het algemeen. De Korte bezoekt het dorp in het kader van het 150-jarige jubileum van de Zijtaartse kerk. Mede omdat de bisschop verhinderd was bij de eerdere jubileumviering, is hij op de 26ste in Zijtaart te gast. ,,Een belofte die hij waarmaakt”, aldus voorman Mari Van Asseldonk van de Zijtaartse geloofsgemeenschap. 

Dat Godshuis blijft nog minimaal tien jaar open, zo is de verwachting. Over het kerkbezoek heeft het dorp namelijk niet te klagen. ..Het aantal kerkgangers is nog heel acceptabel”, schetst Mari van Asseldonk. ,,De gebondenheid van de bevolking met de kerk is groot. Dat komt mede omdat de voorgangers in de kerk gedragen worden, zij hebben oren naar wat er leeft in de maatschappij. Op dit moment gaat pater Holterman vaak voor. Daarvoor was het pater Van Delden die enkele jaren geleden is overleden. We kunnen ook bogen op een groot aantal trouwe vrijwilligers.”

Tussen 19.30 tot 21.30 uur is de bisschop van Den Bosch aanwezig in het dorpshuis. Iedereen die belangstelling heeft, is welkom en de toegang is gratis.

Bron: © Werkgroep 150 jaar Zijtaart 19 oktober 2022

Zijtaart bestaat 150 jaar

logo zijtaart.nl