Bijzonder cadeautje voor basisschoolleerlingen in Meierijstad

Bijzonder cadeautje voor basisschoolleerlingen in Meierijstad

In de laatste week van het schooljaar viel er een grote enveloppe voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 in de brievenbus bij een groot aantal scholen in Meierijstad. In de enveloppe zaten plaktatoeages in de vorm van een QR-code. Als je de QR-code scant, kom je in een hele bijzondere virtuele omgeving terecht en die omgeving is gemaakt met behulp van de werkstukken van deze leerlingen. 

Alweer een hele tijd geleden, aan het begin van dit schooljaar, bezochten de leerlingen van de groepen 5 en 6 de door Cultuurkade georganiseerde bijzondere voorstelling ‘Warnet’ in het Dorpshuis in Zijtaart. In een grote witte kubus, waar ze op een piramidevormige tribune midden in de voorstelling zaten, werden ze overspoeld door allerlei beelden van personages, geprojecteerd op de wanden. Daarnaast was er aparte muziek te horen en liep er ook nog eens een acteur rond die steeds veranderde van personage en kleding. 
 
Opdracht
Na de voorstelling en een workshop in de klas, hebben veel leerlingen zelf aan een opdracht gewerkt, die luidde als volgt: Verander’ns van standpunt, blik of vorm. Verander’ns jezelf of iets…anders. Verander’ns de omgeving, het verhaal de functie of de situatie.
Een flink aantal leerlingen hebben vervolgens hun werkstukken ingezonden. Zoals beloofd hebben de makers van de voorstelling (theatergezelschap Schippers & van Gucht) met de inzendingen een nieuw digitaal Warnet gemaakt. Het heeft de naam VR-Net gekregen: een Warnet door de leerlingen zelf gemaakt, te bekijken via Virtual Reality.
Iedereen kan toegang tot het VR-Net krijgen via een QR-code, die alle leerlingen als plak-tatoeage hebben ontvangen. Zo hebben ze de QR-code een poosje bij zich om aan iedereen te laten zien en iedereen mee te nemen in de verwondering.
 
Bekijk hieronder het resultaat
 
Bron: © Stadskrant Veghel 1 augustus 2022
 

logo zijtaart.nl