Bijna duizend deelnemers voor Offroad Veghel

Bijna duizend deelnemers voor Offroad Veghel

Bijna duizend offroad liefhebbers kwamen op zondag 24 oktober met hun motor naar Veghel om daar deel te nemen aan een offroad tocht door verschillende dorpen. Het grootste aantal deelnemers (990) had zich vooraf al ingeschreven. 

Op de startlocatie bij Van de Beeten aan de Erpseweg was het lekker druk toen de eerste rijders om 9.00 uur van start gingen. Voordat de deelnemers van start konden gaan werd hun offroad motor gekeurd door de organisatie. Zo moest de motor voorzien zijn van een goed werkende geluidsdemper. Ondanks dat waren de motoren toch goed hoorbaar. Er mochten overigens alleen echte offroad-motoren deelnemen, dus geen quads en crossmotoren.

Onverhard terrein

Na de start lag er een uitdagende, 55 kilometer lange, route voor de deelnemers klaar die hen over een voor 90 procent onverhard terrein leidde door de omgeving van Veghel. Hiervoor heeft de organisatie medewerking gekregen van de gemeente Meierijstad, het waterschap Aa en Maas en diverse landeigenaren. Tijdens de rit konden deelnemers bij diverse rustpunten even bijkomen. Op verschillende plekken moesten de motorcrossers de doorgaande weg of fietspaden oversteken. De organisatie had seingevers opgetrommeld om het verkeer en de deelnemers van Offroad Veghel te waarschuwen.

Organisatie

Offroad Veghel wordt georganiseerd door motorclubs Mc ‘t Pijpke Erp en Mc De Jagers Zijtaart. Leden van deze vereniging zijn zelf ook fanatieke offroad crossers. In 2019 vond de laatste editie plaats. In 2020 was er door de bekende corona-omstandigheden geen Offroad Veghel.

Bron: Stadskrant Veghel 25 oktober 2021

logo zijtaart.nl