Bijeenkomst oud-leden van rijvereniging St. Gregorius

Bijeenkomst oud-leden van rijvereniging St. Gregorius

Vele verhalen kwamen er naar aanleiding van de foto’s en de film die getoond werden in de kantine van de ruitersport. Er was een goede opkomst met oud leden van voor 1970.

Eerst de film uit 1933 van het bondsconcours in Oirschot. De ruiters waren te paard met meestal een platte wagen. Op zaterdag kwamen ze aan bij de boeren in Oirschot. Daar was ook de slaapplaats en de boerinnen zorgden voor het eten, voor 450 ruiters.

Eerst op zondag de heilige mis en daarna achttal rijden, springen en dressuur. Prinses Juliana reikte op  zondag de prijzen uit. Maar ook Bisschop MGR. Van Diepen was aanwezig.  De cavalerie gaf een show met hun paarden en wagens waar de kanonnen mee vervoerd werden. Heel indrukwekkend.

Ook de vele foto’s die getoond werden, allemaal aangeleverd door de oud leden gaf  aanleiding voor vele leuke verhalen.

Tevens werd deze middag Albert van Zutphen in het zonnetje gezet. Hij is al meer als 60 jaar lid van rijvereniging “Sint Gregorius”.  Hij staat nog steeds klaar om te helpen bij de grote wedstrijden.

Een zeer geslaagde middag voor iedereen. De jongste deelnemer was 71 jaar en de oudste 2 personen waren 94 jaar. Aansluitend werd er een historische foto gemaakt.

logo zijtaart.nl