Betaalbaar starten met wonen in Zijtaart: project 'In de Weij'

Betaalbaar starten met wonen in Zijtaart: project 'In de Weij'

Woon je nog bij je ouders? Wil je in Zijtaart blijven? Wil je op jezelf wonen?
Maar heb je geen idee hoe je dat zou moeten betalen?
Of woont je zoon/dochter nog thuis en zou jij het mooi vinden wanneer hij/zij op zichzelf kan/gaat wonen?

Mogelijk biedt het CPO zoekgebied in toekomstig Zijtaart-Zuid je die mogelijkheid. Bij CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) bouw en ontwikkel je samen met andere belangstellenden zelf je eigen woningen. Je bent als groep, samen met je toekomstige buren, zelf opdrachtgever, zelf projectontwikkelaar. Je bepaalt zelf samen, binnen geldende wet- en regelgeving, hoe je wilt wonen. Je denkt, tekent, rekent en bouwt samen.

Belangrijk is wel te vermelden dat je, omdat je veel zelf/samen doet, een langdurig traject in gaat, met ook risico’s en veel overleg en geregel. Het zal dus niet voor iedereen de gewenste bouwvorm zijn. Maar naast maximale zeggenschap kan je dit ook een flinke kostenbesparing opleveren. Waardoor een eigen woning mogelijk toch binnen bereik komt. 2024 02 07 Betaalbaar wonen in Zijtaart voor jongeren door CPO project in de Weij zoekgebied Zijtaart zuidHier het aangemerkte CPO zoekgebied op de hoek van de nieuwe toegangsweg en de Pastoor Clercxstraat.

Een eigen woning wordt door, behalve samen, ook klein en compact te bouwen, betaalbaar. Hieronder een impressie, hoe dat er mogelijk uit zou kunnen zien:

2024 02 07 Betaalbaar wonen in Zijtaart voor jongeren door CPO project in de Weij overzicht 

CPO project “In de Weij”

“In de Weij” – met de “Wei” van Karel Bekkers en de “Wij” van samen (bouwen) zijn 16 woningen, waarvan 8 woningen met kleine achtertuin op de begane grond en 8 woningen met balkon aan de voorzijde op de eerste plus tweede verdieping. 50 vierkante meter (indicatie) per woning, waarmee deze met name geschikt zijn voor één, maximaal twee personen. Groeit het aantal bewoners, dan past het niet meer en wordt het tijd om op zoek te gaan naar een andere (grotere) woning in Zijtaart. Waardoor jouw woning weer beschikbaar komt voor andere starters. Eigen buitenberging en een parkeerplaats op het (gedeelde) terrein achter de woningen. Totale kosten per woning: zo laag mogelijk, doelstelling minder dan € 200.000,- Positief geschatte doorlooptijd: 2024 planvorming en vergunning, 2025 bouw, 2026 oplevering.

2024 02 07 Betaalbaar wonen in Zijtaart voor jongeren door CPO project in de Weij sfeer impressie

“In de Weij”: een impressie van de mogelijke indeling: een woning met tuin op de begane grond links en een woning met balkon op de eerste plus tweede verdieping midden en rechts.

Is samen bouwen in Zijtaart iets voor jou?

Wil je op de hoogte blijven / heb je belangstelling om samen te bouwen “In de Weij” in Zijtaart, of ken je iemand, bijvoorbeeld binnen je eigen gezin, voor wie dit, in de nabije toekomst, een mooie (eerste) stap zou kunnen zijn? Of heb je belangstelling in CPO bouwen in Zijtaart, anders dan hierboven omschreven? Download hier deze informatie en stuur een bericht via e-mail of bel of app met Harrie van der Linden, (06) 395 57 414.

Belangrijk om te weten

Het CPO zoekgebied, zoals hierboven genoemd, is ingetekend door de gemeente. Het voorstel “In de Weij” hierboven is slecht één invulling/impressie, met name gericht op starters en kan en zal nog op tal van punten wijzigen. Dit alles is nog niet afgestemd met de gemeente. Ook niet met toekomstige bewoners. Deze groep bewoners moet immers nog ontstaan. Mogelijk zijn er andere initiatieven? Op deze locatie of op het deel van het zoekgebied wat beschikbaar blijft. Enzovoort. Heb je belangstelling voor CPO bouwen, maar anders dan hierboven geschetst, laat het dan ook weten. De C staat voor Collectief. De eerste vraag van iedere bank of architect is dan ook: “Heb je al een groep mensen verzameld?” Laten we die alvast vormen: neem contact op en sluit je aan.

Bron: © CPO project In de Weij van Harrie van der Linden  7 februari 2024

logo zijtaart.nl