Agenda Actief 50+ Osteopathie en Veilig op weg voor ouderen

Agenda Actief 50+ Osteopathie en Veilig op weg voor ouderen

Actief 50+ is een zeer actieve vereniging van en voor ouderen (50+) en telt ongeveer 250 leden. Het is een belangenorganisatie voor ouderen en wil zich onderscheiden als een maatschappelijke beweging van ouderen met een eigen identiteit en cultuur, waarin voldoende ruimte is voor onderlinge solidariteit en sociaal contact.

Met vele van haar activiteiten, welke vooral in “Het Dorpshuis” georganiseerd worden, heeft Actief 50+ KBO Zijtaart een belangrijke bijdrage aan de vorming van “de huiskamer van Zijtaart” in dat dorpshuis.

Agenda 13 februari t/m 17 februari 2023

 • Maandagmorgen Gymmen 09.00u; om 10.00u Onderonsje Osteopathie (zie verder voor meer info)
 • Maandagmiddag Regiobiljarten tegen St Oedenrode B
 • Dinsdagmorgen repetitie koor
 • Dinsdagmiddag EETPUNT, biljartcompetitie, kaarten, Jeu de Boules
 • Woensdag keezen, vrij biljarten, Samen aan Tafel
 • Woensdagavond Gymmen 20.00u
 • Donderdagmorgen sportief wandelen
 • Donderdagmiddag kaarten, biljartcompetitie
 • Vrijdagmiddag 12.00u EETPUNT

Hebt je hulp nodig of gewoon een vraag, neem gerust contact op met een van de bestuursleden of mail naar ons nieuwe e-mailadres:

 

Onderonsje over Osteopathie!

Dennis van der Aa komt vertellen wat een Osteopaat voor ieder van ons kan betekenen bij diverse klachten in de beweeglijkheid van spieren, gewrichten en andere weefsels. Een osteopaat gaat bij klachten op zoek naar de echte veroorzaker ervan. Zo kan het zijn dat rug- of nekpijn komt door spijsverteringsproblemen of migraine door problemen in het levergebied.

Het is aan de osteopaat om te vinden waar de beperking zit en die vervolgens op te lossen. Dit wordt gedaan door alleen manuele handelingen, dat wil zeggen dat alleen de handen worden gebruikt tijdens een behandeling. Osteopathie is een vak dat gebaseerd is op de kennis en logica van verschillende vakken die in de klassieke geneeskunde ook welbekend zijn; anatomie, fysiologie en pathologie. Eind 2022 heeft Dennis van der Aa een Osteopathiepraktijk geopend in de Poort van Veghel, (bij Fitworld tegenover de Gamma). Dennis is een geboren Veghelaar en komt graag uitleggen hoe hij te werk gaat en wat Osteopathie precies in houdt.

Wanneer:       MAANDAG 13 Februari om 10.00U 
Waar:             Dorpshuis Zijtaart
Voor wie:       Voor iedereen. De toegang is Gratis

 

De leukste vereniging voor alle 50-plussers!

Het doel van Actief 50+ is belangenbehartiging en elkaar ontmoeten. Dit doen we door activiteiten te organiseren en wanneer nodig door persoonlijke contact.

Onze activiteiten:

 • Kaarten, kienen, keezen, biljarten, spelletjesavonden, sporten, fietsen, onderonsje, filmmiddag, bloemschikken, dagreizen, etc.
 • We ondersteunen aanverwante activiteiten zoals, Seniorenkoor de Vrolijke Zangers, jeu de boules, wandelen;
 • We werken samen met anderen: eetpunt, samen aan tafel, themamiddagen en -avonden;
 • We organiseren nieuwe activiteiten om ook de jongere leden de mogelijkheid te geven om deze ’s avonds te bezoeken.

Nieuw: Er zijn diverse ideeën voor eenmalige bezoeken, excursies en infoavonden. De eerstkomende excursie gaat naar de Selimye Moskee in Veghel op dinsdagavond 7 maart.

Afgelopen jaar hebben we een themamiddag Wonen: Het belang van nadenken over wonen in de toekomst georganiseerd. En de infoavond “Een Waardig Levenseinde” samen met de Werkgroep Zorg en Welzijn aangeboden. Ook voor 2023 worden in samenwerking met Zorg en Welzijn diverse thema’s aangeboden. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan diverse dagreizen en meerdaagse reizen in samenwerking met andere verenigingen of reisorganisaties.

In het seizoen 2022-2023 zijn 7 cursussen georganiseerd. Voor het najaar van 2023 weer worden diverse cursussen voorbereidt afhankelijk van de vraag.

Naast alle activiteiten om elkaar te ontmoeten kunt je ook gebruik maken van gratis advies: Dat doen we door inzet van vrijwillige ouderen adviseurs en belasting-invulhulp (vanaf 65 jaar). Maar ook door thema’s , adviezen via nieuwsbrieven en het maandelijkse onderonsje.

Ons aanbod wordt bepaald door wat onze leden willen: Als er nog onderwerpen of ideeën voor activiteiten zijn dan horen we dat graag van onze leden.

Dus denkt u: dat is een vereniging waar ik wat aan heb of waar ik een bijdrage aan kan leveren door actief te zijn bij activiteiten. Wordt lid! Voor slechts € 30,- per jaar bent u dat al. Als lid van Actief 50+ kunt u ook gebruik maken van de voordelen van KBO-Brabant. Om u aan te melden stuur een e-mail of kijk op de website.   

 

Veilig op weg opfriscursus

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert  in samenwerking met Seniorenraad Meierijstad een 3-tal VVN Opfriscursussen in Erp voor scootmobielgebruikers, automobilisten en fietsers/e-bikers van 50 jaar en ouder. Tijdens informele bijeenkomsten gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is nodig.

VVN Opfriscursus Fiets

De opfriscursus Fiets is op dinsdag 14 maart van 13.30 tot 16.00 uur. Samen met andere deelnemers frissen fietsers de verkeerskennis op. Onderwerpen als omgaan met verschillende medeweggebruikers en vitaliteit komen op een ontspannen manier aan bod. Hierbij maakt de trainer gebruik van foto’s, video’s en stellingen. De verkeersregels worden besproken en is er ruimte voor vragen.

VVN Opfriscursus Scootmobiel

Deze opfriscursus is op woensdag 15 maart van 9.30 tot 12.30 uur. Dit alles in ontspannen sfeer. Het doel is om scootmobielgebruikers veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen. De Opfriscursus bestaat uit een theoriegedeelte waarin de belangrijkste verkeersregels aan bod komen en een vaardigheidsparcours bestaande uit het oefenen van basisvaardigheden onder begeleiding van o.a. een ergotherapeut.

VVN Opfriscursus Auto

De opfriscursus Auto is op maandag 27 maart en maandag 3 april van 9.30 tot 11.30 uur. Deelnemers worden op beide dagen verwacht. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een individuele praktijkrit te doen in de eigen auto. Verdere informatie hierover wordt tijdens de Opfriscursus verstrekt. Deelname aan de praktijkrit is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij meer inzicht in het eigen verkeersgedrag.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot één week voor aanvang van de VVN Opfriscursus. Kijk hier op de website van VVN voor alle cursussen in Meierijstad. Zijn er vragen? Bel dan tijdens kantooruren naar Veilig Verkeer Nederland, Steunpunt Zuid, met 088-524 88 50 of stuur een e-mail. Deelnemers ontvangen één week voor aanvang van de VVN Opfriscursus de bevestiging met de locatiegegevens.

logo zijtaart.nl