Agenda Actief 50+ Themabijeenkomst, Eetpunt en Sportief wandelen

Agenda Actief 50+ Themabijeenkomst, Eetpunt en Sportief wandelen

Actief 50+ is een zeer actieve vereniging van en voor ouderen (50+) en telt ongeveer 250 leden. Het is een belangenorganisatie voor ouderen en wil zich onderscheiden als een maatschappelijke beweging van ouderen met een eigen identiteit en cultuur, waarin voldoende ruimte is voor onderlinge solidariteit en sociaal contact.

Met vele van haar activiteiten, welke vooral in “Het Dorpshuis” georganiseerd worden, heeft Actief 50+ KBO Zijtaart een belangrijke bijdrage aan de vorming van “de huiskamer van Zijtaart” in dat dorpshuis.

Agenda week 22 (29 mei t/m 2 juni 2023)

  • Maandag 2e Pinksterdag
  • Dinsdagmorgen repetitie koor De Vrolijke Zangers
  • Dinsdagmiddag EETPUNT, biljarten, Jeu de Boules, kaarten.
  • Woensdagmiddag Themabijeenkomst “digitale criminaliteit” ook voor niet leden!
  • Woensdagavond Gym 20.00u
  • Donderdagmorgen sportief wandelen
  • Donderdagmiddag kaarten
  • Donderdagavond Themabijeenkomst “digitale criminaliteit” ook voor niet leden!
  • Vrijdagmiddag 12.00u EETPUNT

Themabijeenkomst “digitale criminaliteit”

BABBELTRUCS, INTERNETFRAUDE, TRAP ER NIET IN!

Verbreek de verbinding als iemand belt die zich voordoet als medewerker van de bank. Gooi de e-mails weg, waarin staat dat uw computerbeveiliging onvoldoende is of dat u met één muisklik de erfenis van een onbekende miljonair ontvangt. En maak vooral geen geld over als uw dochter of uw kleinzoon per sms of whatsapp om geld vragen. Fraude met de pinpas, de mobiele telefoon, of via de computer (cybercrime) komt in heel Nederland voor, dus ook in Zijtaart. En vaker dan u denkt! De gemeente wil dat oudere inwoners goed voorbereid zijn op digitale criminaliteit. Daarom organiseert de gemeente samen met Actief 50+ Zijtaart een informatiebijeenkomst voor alle Zijtaartse 50-plussers.

Op basis van waargebeurde verhalen wordt door de digitale wijkagent duidelijk gemaakt hoe cybercriminelen werken en hoe u kunt voorkomen dat u erin trapt. Er zullen praktische tips worden gegeven waarmee u voorkomt dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Wat:               informatiebijeenkomst digitale fraude
Waar:             Dorpshuis Zijtaart ‘t Klooster, Past. Clercxstraat 50, Zijtaart
Wanneer:       woensdagmiddag 31 mei (14:00u) en donderdagavond 1 juni (19:00u)

De informatiemiddag is op vrije inloop, u hoeft zich dus niet aan te melden.

Aan het bezoeken van deze informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden en zowel leden als niet leden zijn van harte welkom op een van deze bijeenkomsten. Om ieder de kans te geven is er een middag en een avondbijeenkomst.

logo zijtaart.nl